Βοργιαζίδης: "Ποιους προσπαθείτε να παραπλανήσετε κ. Αντιπεριφερειάρχη;"

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για το θέμα των εκλογών στην ΑΝΗΜΑ, δίνει ο Δήμαρχος Βέροιας Βοργιαζίδης. Με νέα τοποθέτησή του αναφέρει:

"Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Καλαϊτζίδης ήθελε να κλείσει την ΑΝ.ΗΜΑ (το λόγο ας τον εξηγήσει ο ίδιος στους δημότες). Η ΑΝ.ΗΜΑ συνέχισε να λειτουργεί λόγω της επιμονής του Δήμου Βέροιας και των δύο περιφερειακών συμβούλων.

Σ’ αυτή λοιπόν την ΑΝ.ΗΜΑ και στο πλαίσιο της «ισότιμης στήριξης», επέβαλε, «χωρίς καμία απολύτως διάθεση κομματικής κλπ. διαφοράς», την ψήφιση των εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Νάουσας και του Επιμελητηρίου και τον αποκλεισμό της Βέροιας.

Βεβαίως ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ισότιμη στήριξη. Έτσι η ΠΚΜ, με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη, έδωσε από 200.000€ σε καθέναν από τους τρείς Δήμους, για έργα μέσω προγραμματικής σύμβασης και με την υποχρέωση εκπόνησης μελετών. Δηλαδή 200.000€ στο Δήμο Βέροιας με 47% του πληθυσμού του Νομού και 400.000€ στους άλλους δύο δήμους με 53% του πληθυσμού.

Όσο για τα 150.000€, αυτά ήταν χρωστούμενα και υπεσχημένα, επί πολλά έτη, στα Ριζώματα εις μνήμη του οδοντιάτρου κ. Κουτσαντά Γεωργίου.
Και βέβαια το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης θα ξεκινήσει με 4,2 εκ.€ και όχι με 5,2 εκ.€ τουλάχιστον, αφού με τις αποφάσεις σας, που οδήγησαν σε χρονικό και αριθμητικό ξεχείλωμα της διαδικασίας, ο Δήμος Βέροιας στερήθηκε τουλάχιστον 1 εκ.€.

Όσο για τις 116.000€ δεν είναι παρά χρήματα που όφειλε, επί χρόνια, η Π.Ε. Ημαθίας προς την ΑΝ.ΗΜΑ και μάλιστα με δικαστική απόφαση και αρνούνταν ο Αντιπεριφερειάρχης να τα πληρώσει με αποτέλεσμα να οδηγήσει αναγκαστικά την ΑΝ.ΗΜΑ σε κατάσχεση.

Τέλος, επειδή πράγματι το δημόσιο χρήμα δε μοιράζεται κατά το δοκούν σε κανέναν και από κανέναν, θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε καθετί που γίνεται".