Logo

Χωρίς σημαντικές μεταβολές οι δημοτικοί φόροι του Δήμου Βέροιας για το 2018

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές είναι η πρόταση για τους δημοτικούς φόρους που θα καταθέσει η Οικονομική Επιτροπή Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Την Τρίτη, η Οικονομική Επιτροπή Βέροιας συνεδρίασε και αποφάσισε, εκτός μερικών μεταβολών, να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τους δημοτικούς φόρους. Συγκεκριμένα, αλλαγές θα υπάρχουν στα εξής σημεία:

Στο φόρο φωτιζόμενης επιφάνειας το τέλος θα είναι ίδιο σε όλο το Δήμο . Συγκεκριμένα ο φόρος θα είναι 0,084 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τις στεγαζόμενες επιφάνειες και 0,042 για τις μη στεγαζόμενες. Η νέα τιμή σε άλλες περιοχές αυξάνει το ύψος του φόρου και σε άλλες το μειώνει. Για παράδειγμα στην Βέροια η τιμή ήταν 0,07 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μείωση προτείνεται στο φόρο χρήσης πεζοδρομίου και δημοτικών χώρων. Συγκεκριμένα από τα 90 € αν τετραγωνικό μέτρο η τιμή θα μειωθεί στα 80 €.

Αναφορικά με το τέλος διαφήμισης, με την αλλαγή του νόμου ο Δήμος δεν θα εισπράττει χρήματα από από τις διαφημίσεις στα λεωφορεία.

Στα τέλη άρδευσης, αν και η πρόταση της υπηρεσίας ήταν για αύξηση 7%, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει στις ίδιες τιμές τα τέλη, και να εντείνει την προσπάθεια είσπραξης οφειλών περασμένων ετών για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας άρδευσης.

Τέλος, στις υπηρεσίες του κοιμητηρίου Βέροιας, προτείνεται η κατάργηση της φύλαξης οστώνν χωρίς κιβώτιο για λόγους υγιεινής.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb