Logo

Σύσκεψη για το «Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Βέροιας»

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στις 2 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και από τις 12.00 έως τις 13.30, ο Δήμος Βέροιας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας προσκάλεσαν τους δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων δήμου Βέροιας σε συνάντηση εργασίας με θέμα την οριστικοποίηση εφαρμογής ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πρότασης που κατέθεσε στους εκπ/κούς φορείς της Α/θμιας Εκπ/σης και στο δήμο Βέροιας ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος με θέμα «Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Βέροιας».

Επί της εκπ/κής πρότασης ο δήμος, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους και της δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, με την υπ’ αριθ. 37/2017 πράξη του, στις 30 Ιανουαρίου 2017 είχε λάβει μία κατ’αρχήν απόφαση εφαρμογής του εκπ/κού προγράμματος. Με αυτό ως προηγούμενο στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του δήμου Βέροιας :

1. Ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κων/νος .
2. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσαπαρόπουλος Πέτρος.
3. Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βέροιας κ. Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος

Από πλευράς των εκπ/κών της Α/θμιας Εκπ/σηση συμετείχαν:
1. Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος Διονύσιος
2. Η Συντονίστρια Σχολικών Συμβούλων Ημαθίας (Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ημαθίας )κ. Γώτη Ευθυμία
3. Ο Σχολικός Σύμβουλος Ημαθίας κ.Παπαγεωργίου Γεώργιος &
4. Είκοσι τέσσερις (24) από τους είκοσι οκτώ (28) δ/ντές Δημοτικών Σχολείων του δήμου Βέροιας.

Ο Δήμαρχος πρώτος χαιρέτησε όλους που παραβρίσκονταν στη συνάντηση κάνοντας σύντομη αναφορά στη πρόταση του Νίκου Μαυροκεφαλίδη χαρακτηρίζοντάς την ως πολύ σημαντική που έρχεται σε συνέχεια της ήδη εφαρμοσθείσας πρότασης, που κατέθεσε ο ίδιος, το «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Βέροιας» που συγκροτήθηκε από μαθητές-τριες της Β΄ Τάξης των Λυκείων Βέροιας και η Σύνοδός του έλαβε χώρα στις 24 Μαρτίου 2017, παραμονή της Εθνικής μας επετείου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προεδρεύοντος του τέως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολου Κακλαμάνη. Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των στελεχών της Α/θμιας Εκπ/σης γιατί , όπως τόνισε, μέσα από παρόμοιες δράσεις δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της ΣΤ΄ Tάξης να συμμετάσχουν σε ένα εκπ/κό πρόγραμμα που τους μυεί στις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλογικού οργάνου.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και χαιρετισμοί του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Σχολικών Συμβούλων και του κ. Δ/ντή της Α/θμιας Εκπ/σης οι οποίοι εστίασαν, περαιτέρω, στη χρησιμότητα τέτοιων δράσεων που από διδακτικής και παιδαγωγικής άποψης νοηματοδοτούν υψηλές εκπαιδευτικές αξίες μια και εμπεριέχουν τη σημαντική βιωματική παράμετρο και κάλεσαν τους δ/ντές πρόθυμα να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ τάξης όλων των δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο κ. Μαυροκεφαλίδης που έκανε σύντομη αναφορά στα κεντρικά ζητήματα που θέτει η πρότασή του η οποία κατά κύριο λόγο εδράζεται στο άρθρο 12 ( από τα 54) του καταστατικού χάρτη των δικαιωμάτων του παιδιού όπως ψηφίστηκαν από τη Γεν.Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989 και που το καθένα απευθύνεται σε κάθε παιδί!
Άρθρο 12-Συμμετοχή: Έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις τη γνώμη σου για τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή σου και οι απόψεις σου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.
Εισηγήθηκε την πρότασή του κάνοντας αναφορά: 1. Στο ΠΡΟΟΙΜΙΟ, 2.Στους ΓΕΝ. ΣΤΟΧΟΥΣ, 3. Στους ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ,4. Στη ΜΕΘΟΔΟ και 5. Στο ΧΡΟΝΙΚΟ της πρότασής του.

Ο λόγος δόθηκε στους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων οι οποίοι εξήραν και επαίνεσαν την καινοτόμο προτεινόμενη δράση. Έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και διατύπωσαν κάποιες απορίες που απαντήθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά από τον εισηγητή κ. Μαυροκεφαλίδη καθώς και από τους Σχολικούς Συμβούλους και το Διευθυντή Α/μιας Εκπ/σης.

Υπήρξε απόλυτη ταύτιση όλων των συμμετεχόντων για τη σημαντικότητα του προγράμματος και ομόφωνα αποφάσισαν, να συμμετάσχουν όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας στην 1η Σύνοδο του «Δημοτικού Συμβούλιου Παίδων» σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόταση Εφαρμογής Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα : «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb