Πατσίκας: "Άλλος ένας χρόνος πέρασε χωρίς να παραδοθεί το πάρκινγκ κάτω από την Στρατού"

Το πρόβλημα της εύρεσης μια θέσης στάθμευσης είναι από τα μεγαλύτερα στην Βέροια για τους οδηγούς. Το θέμα οξύνθηκε με την αστική ανάπλαση και θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί οδηγοί δεν παρέδιδαν πινακίδες και μειωνόταν ο αριθμός των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Ως «αντισταθμιστική» λύση στην απώλεια θέσεων στάθμευσης από τις παρεμβάσεις της αστικής ανάπλασης, προκρίθηκε από το 2010 η δημιουργία ανοιχτού χώρου στάθμευσης κάτω από την Λεωφόρο Στρατού, στο ύψος του τουριστικού αναψυκτηρίου. Αν και έχουν περάσει επτά χρόνια, το νέο πάρκινγκ ακόμη δεν δόθηκε προς χρήση.

Το θέμα συζητήθηκε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για ακόμη μια φορά ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Πατσίκας έθεσε το θέμα στην δημοτική αρχή τονίζοντας ότι ενώ δεν έχουν γίνει τίποτα στην δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης «άλλος ένας χρόνος πέρασε χωρίς να λειτουργήσει ο χώρος στάθμευσης κάτω από την Ελιά. Όσα χρήματα έχουν δαπανηθεί γι αυτή την παρέμβαση απαξιώνονται» Ο κ. Πατσίκας ρώτησε επίσης αν υπάρχει ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του νέου πάρκινγκ.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος είπε ότι έχει γίνει μια δημοπρασία για εργασίες που θα κάνουν τον χώρο ασφαλή. Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ακόμη ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του εργολάβου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες.