Logo

Γιώργος Καμίνης από την Βέροια: "Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και να μεγαλώσω την παράταξη" (video)

Στην Βέροια βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κεντροαριστερού φορέα Γιώργος Καμίνης. Πρώτος του σταθμός ήταν το δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τους συνεργάτες του, αμέσως μετά έκανε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και τέλος πραγματοποίησε ομιλία στην Ελιά. 

Στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Καμίνης τόνισε: 

"Είναι μια περιοδεία μαθητείας στα προβλήματα της χώρας. Μια ευκαιρία να διατυπώσουμε προτάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση. Ο νέος φορέας θα είναι μεγάλος, θα είναι ενωμένος. Δεν υπάρχει προοδευτική πρόταση για την χώρα και έχουμε την υποχρέωση να την διατυπώσουμε εμείς και να καλέσουμε και τους άλλους να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά πράγματα. Πάμε να κάνουμε μια δυνατή παράταξη με προγραμματικό λόγο και να ηγηθούμε στην προσπάθεια εξόδου από την χώρα".

Σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν απάντησε:

Για ποιο λόγο να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι Καμίνη: "Είμαι γνωστός ως δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Συνήγορος του Πολίτη. Η πορεία μου είναι γνωστή. Θέλω να με εμπιστευτεί ο κόσμος γιατί μπορώ να κάνω δυο πράγματα. Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά. Επίσης με την πολιτεία μου στον δημόσιο βίο, μπορώ να μεγαλώσω την παράταξη, το δείχνουν οι νίκες μου επί της ΝΔ και επί του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές".

Πολιτικά μοιάζει με...ΟΗΕ, χωρίς ιδεολογικό στίγμα: "Έκανα συγκρούσεις. Έκανα μεγάλη τομή στο δημοτικό ραδιόφωνο, συγκρούστηκα με Χρυσή Αυγή και «μπαχαλάκιδες». Κατάφερε να διευθετήσω το προσφυγικό στην πόλη μου. Δεν είμαι ακριβώς η περίπτωση του ΟΗΕ".

Εκφράζει ο Καμίνης την ανανέωση και την ενότητα; "Η ενότητα προϋποθέτει διάλογο και δεν την διασφαλίζει η σιωπή των αμνών. Πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις. Επίσης ένα από τα πιο συντηρητικά στοιχεία είναι ο κ. Τσίπρας που είναι νεότατος. Την νεότητα την βρίσκουμε στην καρδιά και το μυαλό και δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με την βιολογική ηλικία".

Ποια είναι η άποψή του για το θέμα των πλειστηριασμών: "Το θέμα των πλειστηριασμών με βρίσκει αντίθετο. Πρέπει να ξεχωρίσουμε όμως τους δανειολήπτες από τους μπαταχτσήδες".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb