Εκδήλωση για 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης διοργάνωσε το ΜΛ ΚΚΕ στην Βέροια

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο , 14 Οκτωβρίου στο «ΚΑΦΕ ΕΛΗΑ» εκδήλωση – συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το κόμμα για να τιμήσει το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός που φώτισε και εξακολουθεί να φωτίζει το μέλλον της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων στη χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Κ.Ο. Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ . Εκ μέρους της Κ.Ε. Επιτροπής παραβρέθηκε ο Θ. Τσιριγώτης , ο οποίος στην εισήγηση του παρουσίασε ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία προς την πρώτη, νικηφόρα προλεταριακή επανάσταση, την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης σοσιαλιστικής κοινωνίας με απελευθερωμένους από τα δεσμά του Ιμπεριαλισμού – καπιταλισμού εργάτες. Παρουσιάστηκαν με συνοπτικό τρόπο οι κατακτήσεις κατά τα χρόνια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην επαναστατική περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης, η προσφορά στο σύνολο της ανθρωπότητας και η συμβολή της στη συντριβή του φασισμού- ναζισμού με εκατόμβες θυμάτων για το σκοπό αυτό.

Δεν έμειναν έξω από την εισήγηση , αλλά και από τη συζήτηση που επακολούθησε και σοβαρότατα ζητήματα όπως οι απαντήσεις που δίνει το Μ-Λ ΚΚΕ ως προς τις αιτίες της παλινόρθωσης στα σοσιαλιστικά κράτη, έπειτα από την αναθεωρητική ανατροπή της επαναστατικής, κομμουνιστικής πολιτικής τους, εκ των έσω.
Η συζήτηση που ακολούθησε βάθυνε ακόμη περισσότερο στα ζητήματα που η επανάσταση των μπολσεβίκων θέτει στους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αγωνιστές για μία άλλη κοινωνία σήμερα.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος του ομιλητή αλλά και των παρευρισκόμενων μπήκε και το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της απαραίτητης σύνδεσης της Οκτωβριανής Επανάστασης, της πρώτης απόπειρας απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα δεσμά κάθε είδους εκμετάλλευσης με τις ανάγκες της σημερινής περιόδου. Οι λαοί όλου του κόσμου , ο λαός μας θα πρέπει να επιχειρήσουν και θα επιχειρήσουν ξανά την έφοδο στα «χειμερινά ανάκτορα» της εποχής μας.