Logo

Δεν μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο δήμος Βέροιας

Αρνητική ήταν η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στην απαίτηση της κυβέρνησης να κάνει μεταφορά μέρους των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Η πρόταση είναι αρνητική για δυο λόγους. Τα λεφτά επενδύονται σε ρέπος και δεν είναι σταθερή η απόδοση. Επίσης δεν υπάρχει ευελιξία στην Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε ο δήμαρχος Βέροιας.

Αντίθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αποφάσισε την δημιουργία λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και μεταφορά εκεί των αποθεματικών του ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. «Θεωρούμε ότι θα είναι ωφέλιμο να ανοίξουμε λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να καταθέσουμε ποσό 3,4 εκατομμύρια ευρώ διότι υπάρχει ένα επιτόκιο 2,25% και υπάρχει η ευελιξία των ιδιωτικών τραπεζών» είπε ο δήμαρχος.

«Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση» τόνισε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

«Πρέπει να καταθέσουμε ένα ποσό 2 εκατομμυρίων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι νόμος του κράτους. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα γι αυτό ζητούνται τα χρήματα» πρότεινε ο Αντώνης Καγκελίδης.

«Δεν συμφωνώ με την μεταφορά των χρημάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα μεγάλα θέματα της χώρας όπως η ανεργία και η διατήρηση του κοινωνικού κράτους, ασχολείται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων» τόνισε ο κ. Κούτρας.

«Αν σκεφτείτε τι έγινε τα τελευταία χρόνια με τα ρέπος, δεν θα σκεφτόμασταν την επένδυση σε ρέπος» πρόσθεσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Είμαστε μικρομεσαίος δήμος και τα ταμειακά αποθέματα είναι μικρά» σχολίασε ο κ. Κορωνάς.

«Η ιστορία έχει δυο χαρακτήρες. Τον πολιτικό και τον οικονομικό. Ο πολιτικός είναι ότι γινόμαστε παρακολούθημα μια πολιτικής εχθρικής στην κυβέρνηση. Είναι η πολιτική της ΚΕΔΕ, του Πατούλη, χωρίς βάση. Οικονομικά, το επιτόκιο ήταν 3% τα ρέπος. Ο δήμος έχασε που δεν μετέφερε τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος» είπε ο κ. Τσαπαρόπουλος και δήλωσε και γνωστοποίησε ότι δεν θα το ψηφίσει την πρόταση του δημάρχου.

«Προτιμώ το σταθερό επιτόκιο από τα ρέπος. Είναι μεσοβέζικη λύση η πρόταση να μεταφέρουμε τα μισά στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα μισά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων» είπε ο Στέλιος Ασλάνογλου.

«Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Είμαστε αυτοδιοικητικοί. Υπάρχουν στην ΚΕΔΕ οι απόψεις που περιέγραψε ο κ. Τσαπαρόπουλος αλλά η δική μας πρόταση δεν έχει σχέση με αυτές. Είναι η καλύτερη για τον δήμο Βέροιας» απάντησε ο δήμαρχος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb