Logo

Δικαιώθηκε εργολάβος που δάνεισε τον Δήμο Βέροιας για το Ηρώο του Βαρώτσου

Δικαιώθηκε ο εργολάβος Ηλίας Μπαλλής στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου Βέροιας και ζητούσε την επιστροφή 30.000 ευρώ. 

Ο κ. Μπαλλής υποστήριξε στην αγωγή του ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης και η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου του ζήτησαν ως εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας επιμόνως, να διευκολύνει ταμειακά τον δήμο, καταβάλλοντας ο ίδιος απευθείας στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο 30.000 ευρώ για την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου, ώστε να είναι έτοιμο το έργο εγκαίρως και να τηρηθεί η δέσμευση της δημάρχου προς τους δημότες.

Ο κ. Μπαλλής υποστήριξε ακόμη ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος του υποσχέθηκαν πως μέσα σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω. "Οι εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας μου ανέφεραν ότι ήταν δυνατόν να λάβει ο ίδιος ο δήμος τα χρήματα στα ταμεία του και στην συνέχεια να τα αποδώσει στον κ. Βαρώτσο, για λόγους δημοσίου λογιστικού ενώ όπως με διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου, ο δήμος Βέροιας ανέμενε δήθεν την άμεση εκταμίευση της σχετικής δαπάνης που αφορούσε την αμοιβή του κ. Βαρώτσου, η οποία και θα μου αποδίδονταν προς εξόφληση του δανείου" ανέφερε στην αγωγή του ο κ. Μπαλλής (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του Πληροφοριοδότη τον Σεπτέμβριο του 2013).

Το θέμα απασχόλησε την Παρασκευή την Οικονομική Επιτροπή Βέροιας η οποία αποφάσισε να μην προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης και δέχθηκε την επιστροφή των χρημάτων.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε αναδειχθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 στην τότε Οικονομική Επιτροπή Βέροιας και απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο όπου η Δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου παραδέχθηκε ότι ο Δήμος πήρε τα χρήματα από τον Μπαλλή (δείτε εδώ το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής). 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb