Απομάκρυνση ογκωδών απορριμμάτων σε συνεννόηση με τον Δήμο Βέροιας

Από τον Δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι όσοι από τους δημότες επιθυμούν να διαθέσουν ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) και κλαδιά – χόρτα που προκύπτουν από κηπουρικές εργασίες πρέπει να επικοινωνούν με το τμήμα Καθαριότητας του δήμου Βέροιας.

Η εναπόθεση των παραπάνω απορριμμάτων κατά βούληση σε πεζοδρόμια, σε κοινόχρηστους χώρους, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κλπ, δημιουργεί προβλήματα ρύπανσης της περιοχής και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η συλλογή των ογκωδών αντικειμένων και των κλαδιών – χόρτων θα πρέπει πάντα να γίνεται σε συνεννόηση με την υπηρεσία, ώστε να μη δυσχεραίνεται το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων και να διατηρείται η πόλη καθαρή που αποτελεί και τον κοινό μας σκοπό.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση κλαδιών ή χόρτων εντός των κάδων διότι μειώνεται η χωρητικότητα τους για τη διάθεση των οικιακών απορριμμάτων.

Γι’ αυτό λοιπόν θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά – χόρτα (αφού τοποθετηθούν σε σακούλες ή γίνουν δεμάτια) να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2331350634 για τον προγραμματισμό της συλλογής τους.