Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ και κέντρων διασκεδάσεων στο θέμα μετρήσεων ήχου

Την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας στον αγώνα που ξεκίνησαν για να αλλάξουν το νόμο που αφορά την ηχομέτρηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, κέντρα διασκεδάσεως) ζήτησε το τοπικό σωματείο ιδιοκτητών στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο κ. Σαμωνίδης πρόεδρος του συλλόγου τόνισε ότι ο νόμος είναι εξοντωτικός, αυτόφωρη σύλληψη και μεγάλο πρόστιμο (5.000 ευρώ) ενώ στάθηκε και σε μια σειρά τεχνικά ζητήματα που αλλοιώνουν τις ενδείξεις της μετρήσεις.

Ο δικηγόρος των ιδιοκτητών Γιώργος Λιόλιος παρουσίασε αναλυτικά το ζήτημα και στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των χρήσεων γης για να μπορεί να γνωρίζει ο επενδυτής που μπορεί να κάνει την επένδυσή του χωρίς προβλήματα.

dimotiko cafe2

«Ο θόρυβος πρέπει να μετριέται έξω από το κατάστημα γιατί εκεί φαίνεται η όχληση ωστόσο πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας τον αλληλοσεβασμό ώστε και ο περίοικος να μπορεί να κοιμάται άνετα με ανοιχτά παράθυρα. Το πρόβλημα είναι ο εκπεμπόμενος θόρυβος κι όχι η χρήση γης» σχολίασε ο δήμαρχος.

«Δεν είναι φρέσκο το θέμα. Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο επικοινωνίας ανάμεσα σε σας και στους πολίτες που ενοχλούνται διότι οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώνονται μετά από καταγγελίες ή μετά από μεταξύ σας καταγγελίες» σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης και πρότεινε στους καταστηματάρχες να υποβάλλουν ένα αίτημα στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη και τον δήμο που θα διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων.

dimotiko cafe3

Ακολούθησαν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων που υποστήριξαν το αίτημα των επαγγελματιών της πόλης.

Το δημοτικό συμβούλιο από την πλευρά του, αν και δεν έχει κάποια αρμοδιότητα πάνω στο θέμα, υποστήριξε την σωστή ηχομέτρηση που έθεσαν οι καταστηματάρχες (μέτρηση εκτός του καταστήματος κι όχι εντός).

(σημείωση συντάκτη: Το θέμα έχει δυο όψεις. Από την μια είναι η σκληρότητα που αντιμετωπίζει ο νόμος τους καταστηματάρχες όταν τους βεβαιώνει η αστυνομία παράβαση και η άλλη είναι η όχληση που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών που δραστηριοποιούνται τα καταστήματα. Σωστά επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε καταστηματάρχες και πολίτες ώστε οι πρώτοι να κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους και οι δεύτεροι να κοιμούνται χωρίς πρόβλημα με ανοιχτά παράθυρα τους καλοκαιρινούς μήνες).