Logo

Τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας στη Βέροια

Την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενήσει τον Κινεζικό Τηλεοπτικό Σταθμό εθνικής εμβέλειας «CC7 TV» είχε ο Δήμος Βέροιας το διήμερο της 24ης και 25ης Ιουνίου 2017. Έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη, και σε συνεργασία με τον Ελληνο-Κινεζικό Σύνδεσμο και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο, κ. Λευτέρη Κοντό, το τηλεοπτικό συνεργείο που συνοδεύονταν από τον αντιπρόεδρο καναλιού κ. Zhong Qian – Producer και την διευθύντρια παραγωγής κ. Zhao Yongqin - program editor ξεναγήθηκε και πήρε πλάνα από διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της Βέροιας καθώς και των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα. Το τηλεοπτικό συνεργείο συνόδευε επίσης το κινεζικό τουριστικό πρακτορείο Greece China Link, εξειδικευμένο στον εξερχόμενο τουρισμό.

 

Πέραν του ενδιαφέροντος της εκπομπής για το τουριστικό και πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου Βέροιας, η συγκεκριμένη αποστολή έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, ιδιαίτερα για το ροδάκινο, το κεράσι, το ακτινίδιο και το κρασί. Μάλιστα, εκείνο που προξένησε τρομερή εντύπωση στην κινεζική αποστολή είναι η ιστορία του ροδάκινου και ο μύθος γύρω από το φρούτο, μιας και έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν πως το ροδάκινο πρωτοκαλλιεργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια στην Κίνα και το μετέφερε στα μέρη μας ο Μέγας Αλέξανδρος ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού.

Μέσα από τη συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή ο μνημειακός πλούτος και τα προϊόντα της Βέροιας πρόκειται να παρουσιαστούν εκτενώς στο κινεζικό τηλεοπτικό κοινό, έχοντας την ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε μια τεράστια αγορά όπως αυτή της Κίνας γεγονός που αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο για την τουριστική και εμπορική προοπτική της περιοχής.

Η επίσκεψη του κινεζικού τηλεοπτικού σταθμού έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τη συμμετοχή του Δήμου Βέροιας και του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Βασίλη Λυκοστράτη, στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στο Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο με τον Ελληνο-Κινεζικό Σύνδεσμο ξεκίνησε να αποδίδει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για την πόλη.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb