Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: όχι στον επανέλεγχο- επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

bekis dim

Την αντίθεσή του στον στον επανέλεγχο- επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αντίστοιχες αορίστου εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με ψήφισμά του. Το ψήφισμα κατέθεσε ο Νίκος Μπέκης και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Με σημεία του διαφώνησαν και δεν τον ψήφισαν οι παρατάξεις Καραπαναγιωτίδη, Παπαγιάννη, Μελιόπουλου. Αναλυτικά το ψήφισμα:

"To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας:

1. Δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση στον επανέλεγχο- επανακαθορισμό των κριτηρίων πρόσληψης που καθορίστηκαν και εφαρμόστηκαν για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αντίστοιχες αορίστου, που επιχειρεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να απολύσει εργαζομένους στους Δήμους.

2. Καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει κάθε σχετική διαδικασία σεβόμενος το Αυτοδιοίκητο των Δήμων που εφάρμοσαν τους σχετικούς, τότε, νόμους και Προεδρικά Διατάγματα.

3. Ζητάει, τέλος, την παύση κάθε δίωξης εναντίον Δημάρχων που αντιστέκονται στην επιχειρούμενη, μέσω επανελέγχου-επανακαθορισμσύ των συμβάσεων, απόλυση κι άλλων υπαλλήλων απ' τους αποδεκατισμένους ήδη από προσωπικό, Δήμους της χώρας".