Δήμος Βέροιας: Ποιοι θα βραβευτούν στα Ελευθέρια

dimarxeio veria

Ο Δήμος Βέροια διοργανώνει κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Βέροιας, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που εγκρίθηκε με την 400/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης, απονέμει κάθε χρόνο τιμητικές διακρίσεις:

Α. σε πρόσωπα, τα οποία προσέφεραν στην πόλη της Βέροιας εξαιρετικές υπηρεσίες, σε πολίτες και φορείς που προσέφεραν υπηρεσίες στην επιστήμη, στον πολιτισμό και τις τέχνες της πόλης μας, που με το έργο τους συνεισέφεραν στην καταγραφή και διάσωση της ιστορίας της πόλης, των μνημείων της, του πολιτισμού και της λαογραφίας της, που βοήθησαν στη διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, των ηθών και εθίμων της, που ευεργέτησαν την πόλη, ή που διακρίθηκαν για την κοινωνική τους δράση και προσέφεραν σημαντική συνεισφορά σε συνανθρώπους μας.

Β. στους τρεις πρώτους σε βαθμό πρόσβασης μαθητές από κάθε κατεύθυνση ή ειδικότητα της Γ΄ τάξης των Λυκείων της πόλης μας ή σε μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικούς και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς και σε αθλητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς ή πανελλήνιους αγώνες.

Ειδικότερα προτείνεται :

- Την απονομή «Ευφήμου Μνείας »

Α) Στον αξέχαστο Νίκο Χαμαλή για τη Δωρεά του εξοπλισμού οδοντιατρείου. Ο άνθρωπος και επιστήμονας που με τη δωρεά του αυτή θέλησε να προσφέρει και να ανακουφίσει τους δημότες της ορεινής περιοχής του Δήμου μας.

Β) Στον Νικόλαο Καλλιγά για τις υπηρεσίες του στην διάσωση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας μέσα από το Βιβλίο του «Αναπολώντας στους δρόμους της παλαιάς Βέροιας».

Γ) Στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Παράρτημα Ημαθίας για την συνεχή παροχή υπηρεσιών στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δ) Στον Ηλία ΚαραΪωσήφ για τον τερματισμό του μετά από 34 ώρες 50λεπτά και 57 δευτερόλεπτα τρέχοντας την απόσταση των 246 χλμ από την Αθήνα μέχρι την Σπάρτη για το 32ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ακολουθώντας τα βήματα του Αρχαίου Έλληνα Ημεροδρόμου Φειδιππίδη. Ο Καραϊωσήφ κατετάγη 140ος από τους συνολικά 349 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα και 15ος Έλληνας.

Ε) Στον Αντώνιο Κουκουτέγο για την συμμετοχή του στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου 21.100 μέτρων και την κατάκτηση της 1η θέσης, στην ηλικιακή του κατηγορία, στους βαλκανικούς αγώνες βετεράνων αθλητών στίβου που διεξήχθησαν στην Σμύρνη της Τουρκίας .

ΣΤ) στους εθελοντές του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας.
ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΚΥΒΕΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΙΡΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΝΟΥΣΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ
ΜΠΕΚΙΑΡΙΔΗ ΝΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ ΩΡΛ
ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ
ΣΙΩΠΗ ΕΛΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΘΩΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΚΑΠΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ/ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
ΔΑΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΝΤΑΟΥΤΗ ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ζ) στους εθελοντές καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου.
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΙΑΚΩΒΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΣ
ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΜΗΤΡΙΤΩΝΗ ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΜΗΤΡΟΥΛΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΟΖΙΝΗ ΑΘΗΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΖΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΝΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ ΒΙΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΣΚΟΥΠΡΑ ΧΡΗΣΤΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΤΖΗΚΑ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΕΓΚΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΙΑΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΣΙΚΟΣ
ΧΑΤΣΙΟΥΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ