Η προεδρία της ΚΕΠΑ προκάλεσε κλυδωνισμούς στην παράταξη Βοργιαζίδη

Στην αρχή του μήνα, με ρεπορτάζ σας ενημερώσαμε ότι οι προεδρίες στους φορείς πολιτισμού προβληματίζουν τον δήμαρχο (το ρεπορτάζ εδώ). Ενώ ο κ. Βοργιαζίδης είχε κατασταλάξει στο δίδυμο Κάκαρη - Ακριβόπουλου, τον πρώτο για την ΚΕΠΑ και τον δεύτερο για το ΔΗΠΕΘΕ, ήρθε η αυτοπρόταση του Μάκη Αγγελίνα για την προεδρεία της ΚΕΠΑ να προκαλέσει αναστάτωση στο πλάνο του δημάρχου. Από την λοιπόν υπήρχε η επιλογή Κάκαρη και η κουβέντα που είχε γίνει με αυτόν και από την άλλη η "σφήνα" ενός συμβούλου που εκλέχτηκε με πολλούς σταυρούς και έμεινε εκτός πλάνου την πρώτη περίοδο.

Η λύση που επέλεξε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδη, να μοιράσει την υπόλοιπη θητεία στην προεδρεία της ΚΕΠΑ στην μέση, δεν έγινε δεκτή ούτε από τον Αγγελίνα ούτε από τον Κάκαρη. Δεκτή δεν έγινε και η πρόταση να εκλέξει άτυπα η παράταξη τον πρόεδρο. Η τρίτη πρόταση που έπεσε στην κουβέντα της δημοτικής παράταξης ήταν η επιλογή τρίτου προσώπου και συγκεκριμένα του Λεωνίδα Ακριβόπουλου. Ο Ακριβόπουλος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ.

Όλη αυτή η διαδικασία προκάλεσε κλυδωνισμούς. Ο Αγγελίνας έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης με σκληρή επιστολή (φωτογραφία το τελευταίο τετ α τετ με τον δήμαρχο αμέσως μετά την επιστολή), ο Κούτρας έφτασε στον προθάλαμο της εξόδου και είναι άγνωστο αν θα ανοίξει την εξώπορτα και ο Κάκαρης είναι δυσαρεστημένος αν και δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά του. Κοντά σε αυτούς προσθέστε και τον Χειμώνα που σε κλειστό κύκλο στελεχών δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης επειδή δεν αξιοποιήθηκε.