Βέροια: Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Κ.Ε του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο

Εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της Κ.Ε του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 15/3 η Τ.Ε Ημαθίας του ΚΚΕ στη Βέροια στον πολυχώρο της "Ελιάς". Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Δελής μέλος της Ε.Π Κεν. Μακεδονίας και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή ο ομιλητής αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας: «Να υψωθεί τείχος Λαϊκής Αντίστασης και αντεπίθεσης Να απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ.Η νέα συμφωνία θα κλιμακώσει την επίθεση απέναντι σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, σε όλο το λαό.Φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, μέσω της φοροληστείας. Προετοιμάζει το αντιλαϊκό πλαίσιο για μετά το 2018.Τα νέα μέτρα δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, για να στηρίξει μια ακόμη φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους.Γι' αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της «αξιολόγησης. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Ολοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αντεπιτεθούμε!Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.Αυτός είναι ο δρόμος για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις, τους νέους νικηφόρους αγώνες.

Με στόχο την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, τις δυνατότητες της χώρας. Να διαγράψει το χρέος, να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες».

Αναφερόμενος στις Θέσεις της Κ.Ε για το 20ο Συνέδριο σημείωσε: «Βασικός στόχος των Θέσεων της Κ.Ε, της εσωκομματικής συζήτησης , όπως και των τελικών αποφάσεων του 20ου Συνεδρίου είναι το ολόπλευρο ιδεολογικό-πολιτικό-οργανωτικό ατσάλωμα του Κόμματος ας και της Νεολαίας του, του Κόμματος της επαναστατικής ανατροπής. Χωρίς αυτό τοατσάλωμα, χωρίς την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ δύσκολα θα φέρουμε σε πέρας τα σύνθετα καθήκοντα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση με στόχο την εργατική εξουσία... Οι Θέσεις της Κ.Ε αναλύουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει το κόμμα συνταγμένα και δυναμικά με κομμουνιστική τόλμη ,υπευθυνότητα και επαγρύπνηση για την προώθηση της στρατηγικής του κάτω απ’ όλες τις συνθήκες. Συνοπτικά αυτές είναι :

-Ισχυροποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ στον πρωτοπόρο ρόλο τους

-Οικοδόμηση κομματικών οργανώσεων «παντός καιρού» σε εργοστασιακούς χώρους και κλάδους στρατηγικής σημασίας και παντού όπου «χτυπά η καρδιά» της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

-Διεύρυνση της επιρροής και εμβέλειας του κόμματος σε νέες εργατικές-λαϊκές μάζες που εκφράζουν δυσαρέσκεια απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και σε όλους τους διαχειριστές του.

-Ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ταυτόχρονα προώθηση της στρατηγικής σημασίας ζητήματος της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή βάση».

Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, ενώ υπήρχαν και τοποθετήσεις για πλευρές των Θέσεων.

πηγή: http://www.alli-apopsi.gr