Logo

Μικρά - Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (φωτογραφίες)

Πρώτη επίσημη τακτική συνεδρίαση για το νέο πρόεδρο Πέτρο Τσαπαρόπουλο. Καλή η αρχή του. Για την παράταξή του όμως, τα πράγματα δεν τα λες και καλά. Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Μάκης Αγγελίνας αποχώρησε και δηλώνει ανεξάρτητος. Μάλιστα, άλλαξε και έδρανο περνώντας απέναντι, στις θέσεις της μειοψηφίας.

Διάλογο λίγων δευτερολέπτων είχαν μετά την κατάθεση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησης ο Μάκης Αγγελίνας και ο Κώστας Βοργιαζίδης. Οι δυο τους τα είπαν στο πόδι (φωτό) λίγο πριν ο πρόεδρος Πέτρος Τσαπαρόπουλος αναγνώσει την επιστολή.

Σκληρή κριτική στην Δημοτική Αρχή άσκησε ο Αντώνης Μαρκούλης με αφορμή την φυγή Αγγελίνα από την παράταξη Βοργιαζίδη. "Ανακόλουθη είναι η πορεία της Δημοτικής Αρχής. Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι για να παραιτηθούν όλοι τους" σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

Εξηγήσεις για την πρόσφατη αντιπαράθεση, δια του τύπου, Κορωνά - Παυλίδη ζήτηση ο Γιώργος Μελιόπουλος αλλά δεν πήρε απάντηση.

Περίπου 130.000 ευρώ θα βάλει στο ταμείο του ο Δήμος Βέροιας μετά την καταδίκη των ‘’ENERGA και HELLAS POWER’’. Τα χρήματα αυτά αφορούν δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτουμένων χώρων και το τέλος ακίνητης περιουσίας και θα αποδοθούν στον δήμο Βέροιας αλλά και σε άλλους δήμους από τα χρήματα που με απόφαση της δικαιοσύνης δεσμεύτηκαν.

Αν υπάρχει προϋπολογισμός για την αποπεράτωση της Γέφυρας Κούσιου ρώτησε ο Αντώνης Μαρκούλης. Ο δήμαρχος απαντώντας είπε ότι σε λίγες ημέρες θα βγει σε διαβούλευση το νέο σχέδιο του έργου και θα γίνει γνωστός ο προϋπολογισμός, ο οποίος δεν θα έχει αποκλίσεις.

Καθυστέρησε το έργο του παιδικού σταθμού Κυψέλης. Αυτό είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος σημειώνοντας ότι δεν βοήθησε ο καιρός. Επίσης σημείωσε ότι καθυστέρηση προκάλεσε και το γεγονός ότι στην μελέτη υπήρχαν υλικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα σήμερα (η μελέτη είναι παλιά).

Το θέμα της ανάθεσης βιντεοσκόπησης σε συνεργείο καναλιού από την Θεσσαλονίκη, για τουριστικούς λόγους, επανέφερε ο Σοφία Ελευθεριάδου, διαβάζοντας ανακοίνωση συναδέλφων της φωτογράφων και ρωτώντας ποιος θα κάνει την φωτογράφιση αλλά απάντηση για το όνομα δεν πήρε.

Για να προχωρήσει η στέγαση του Τελωνείου στους χώρους της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας και να εξυπηρετεί όλη την εμπορική κίνηση του Δήμου Βέροιας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση στο Υπουργείο Οικονομικών κατά χρήση για πενήντα (50) χρόνια, τμήματος των υποδομών και του γηπέδου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ στην περιοχή της Κουλούρας προκειμένου να στεγαστεί το τελωνείο Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας. Συγκεκριμένα παραχωρούνται:

α) ισόγειο κτήριο γραφείων 755,62 τ.μ
β) τμήμα κτηρίου-αποθηκευτικού χώρου, εμβαδού 890,0 τμ
γ) Περιβάλλων χώρος-γήπεδο 20 τουλάχιστον στρεμμάτων με δυνατότητα επέκτασης αυτού ανάλογα με τις ανάγκες του Τελωνείου

Οι ως άνω εγκαταστάσεις θα παραδοθούν από τους παραχωρησιούχους έτοιμες προς χρήση στο νέο τελωνείο

  • το κόστος επισκευής των εν λόγω εγκαταστάσεων θα καλυφθεί πλήρως από τους παραχωρησιούχους
  • οι απαιτούμενες επισκευές και διαμορφώσεις του κτιρίου και των χώρων, θα προσδιοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών και σύμφωνα με την από τον νόμο καθοριζόμενη διαδικασία.
  •  η παραχώρηση θα ισχύει με τον όρο ότι εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών θα λειτουργεί το Τελωνείο στις εν λόγω εγκαταστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Βέροιας θα έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την δωρεάν παραχώρηση.
  • δεν θα πραγματοποιείται καμία αλλαγή στους προς παραχώρηση χώρους, χωρίς την έγκριση του Δήμου Βέροιας

Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον κ. Κούτρα στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ να ψηφίσει σχετικά με όλα τα ανωτέρω για τα οποία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

{jlex}flickr:72157679082784572{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb