Βέροια: Συγκρότηση και λειτουργία δημοτικών συμβουλίων εφήβων & παίδων

Στην συγκρότηση και λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων Εφήβων και Παίδων θα προχωρήσει ο δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα σχολεία. Αυτό γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης λέγοντας ότι ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε το 2008 στις μαθητικές κινητοποιήσεις για την δολοφονία Γρηγορόπουλου και δεν υλοποιήθηκε το 2012 όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση (οι συνεδριάσεις θα είναι ετήσιες) στις 24 Μαρτίου. Θα απαρτίζεται από 41 μαθητές - συμβούλους της Β' Λυκείου, οι οποίοι θα επιλεχθούν ως εξής: Το 51% μέσα από εργασία και το 49% από τις σχολικές κοινότητες (Προεδρείο θα παραμείνει το αντίστοιχο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας). Τα επόμενα χρόνια η ετήσια συνεδρίαση θα πραγματοποιείται κοντά στις 17 Νοέμβρη. 

Αντίστοιχο όργανο θα δημιουργηθεί και για τους μαθητές δημοτικού και θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων. Η δική του πανηγυρική συνεδρίαση θα γίνει τον Απρίλιο.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Μαυροκεφαλίδης είπε ότι θα δοθεί η ευκαιρία στους νέους να εκφραστούν δημόσια, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σε μια ανοιχτή διαδικασία. "Είναι ευκαιρία να ακούσουμε τις προτάσεις των νέων γύρω από τα φλέγοντα θέματα. Θα είναι μια τράπεζα ιδεών για το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αυτές οι διαδικασίες" συμπλήρωσε ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης.