Αντιπροσωπεία δημοσιογράφων από τις Φιλιππίνες στη Βέροια

dimosiografoi filippines 2

Στο πλαίσιο επένδυσης στην «εξωστρέφεια», η Αντιδημαρχία Τουρισμού συνεχίζει τις στοχευμένες επαφές της με παράγοντες της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς, με σκοπό την καθιέρωση της Βέροιας ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία 4 δημοσιογράφων από τις Φιλιππίνες καθώς και τον Έλληνα Πρόξενο στη Χάγη, κ. Άγγελο Τσαουσίδη, ο οποίος τους συνόδευε.

Επικεφαλής των δημοσιογράφων ήταν η Christine O. Cunanan, εκδότρια του μεγαλύτερου Τουριστικού περιοδικού στις Φιλιππίνες, TRAVELIFE Magazine, την οποία πλαισίωσαν στενοί συνεργάτες της.

Το TRAVELIFE Magazine είναι μία από τις κορυφαίες πολυτελείς εκδόσεις για τα ταξίδια και τον τρόπο ζωής στη Νοτιοανατολική Ασία με εκτεταμένη περιφερειακή διανομή. Το TRAVELIFE αναδεικνύει προορισμούς μέσω της προσωπικής ταξιδιωτικής εμπειρίας των ίδιων των στελεχών του. Έτσι, οι πληροφορίες παρουσιάζονται σε «πρώτο πρόσωπο» και αναφέρονται σε ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια, ξενοδοχεία αλλά και τη διασκέδαση.

Η δημοσιογραφική ομάδα ταξιδεύει αυτό τον καιρό σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη, Μετέωρα), με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας στην τουριστική αγορά της Ασίας. Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, επισκέφτηκαν τη Βέροια ώστε να την αναδείξουν ως βασικό προορισμό της Μακεδονίας, παρουσιάζοντας στο TRAVELLIFE Magazine ιστορικά μνημεία όπως τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τη γαστρονομία και την οινική παράδοση της περιοχής καθώς και το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις πιο χαρακτηριστικές γωνιές της Βέροιας, να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, να επισκεφτούν αξιοθέατα και μνημεία όπως οι αρχαιολογικοί θησαυροί των Αιγών όπου κυριολεκτικά έμειναν άναυδοι! Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να απολαύσουν τοπικά κρασιά.
Ο κ. Λυκοστράτης, συνοψίζοντας τους κύριους στόχους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προτεραιότητες της πενταετίας είναι η ουσιαστική σύνδεση της Βέροιας με τις Αιγές ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και η μεγαλύτερη χρονικά παραμονή των τουριστών στην πόλη μας.

Στην υποδοχή και τη ξενάγηση των δημοσιογράφων, παραβρέθηκε, επίσης, η Δημοτική Σύμβουλος, Χριστίνα Γαϊτάνου, υποστηρίζοντας τη διαδικασία μετάφρασης και επικοινωνίας.