Αντιδράσεις για την λειτουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Βέροια

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερες σκοτεινές πτυχές της δράσης της, η εγκληματική ναζιστική οργάνωση ετοιμάζεται να εγκαινιάσει γραφεία στη Βέροια.

Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους δημοκρατικούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες, της Βέροιας οι οποίοι πρέπει να αντισταθούν στον εθνικισμό, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη φασιστική μισαλλοδοξία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας καταδικάζει τη εμφάνιση της ΧΑ και καλεί το δημοκρατικό λαό της πόλης να απαντήσει απομονώνοντας τη ναζιστική συμμορία. Σε μια εποχή που η ακροδεξιά δυναμώνει και απειλεί την Ευρώπη και η ακροδεξιά ατζέντα υιοθετείται και από άλλους πολιτικούς χώρους πρέπει να απαντήσουμε με πολιτικό τρόπο. Με διεύρυνση της Δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων, και καταδίκη όσων τα επιβουλεύονται".

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προγραμματίζουν εγκαίνια γραφείων στην Βέροια. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, προσπαθούν να πατήσουν πόδι στην πόλη μας. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να ανοίξουν γραφεία, να μην τους αφήσουμε να το κάνουν, να πάρουν την αντιφασιστική απάντηση της πόλης μας ότι εδώ και παντού δεν περνάει ο φασισμός.

Οι φασίστες πάντα ήταν εχθρικοί με τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, πάντα ήταν το μακρύ χέρι των αφεντικών και του συστήματος. Είναι μια εγκληματική συμμορία που δικάζεται κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος όχι μόνο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Χτυπούν τους πρόσφυγες, ενώ την ίδια ώρα βαράνε προσοχή στο κεφάλαιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθούν να ξεμυτίσουν τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται για νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες. Η εμφάνιση τους είναι πρόκληση. Ειδικά μετά τα γεγονότα στο Ρέθυμνο και την επίθεση από τα ΜΑΤ χέρι χέρι με τους φασίστες στην αντιφασιστική διαδήλωση. Θα γίνει ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά ότι στις γειτονιές μας, που ζούμε και παλεύουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα τους, το φύλο τους και την καταγωγή τους, οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες.

Όλοι και όλες στην διαδήλωση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Βέροια, στην πλατεία Δημαρχείου, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 11πμ!".

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας

Από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Ανεπιθύμητοι οι Συμμορίτες της Χρυσής Αυγής. Κάλεσμα στις 10πμ στην πλατεία Ωρολογίου, στην Βέροια. Oι συμμορίτες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να βάλουν βάσεις στην Ημαθία και επιχειρούν να ανοίξουν γραφεία στη Βέροια παρουσία των υποδίκων βουλευτών της που κατηγορούνται ως μέλη εκγληματικής.....οργάνωσης.

Οι δολοφόνοι του Λουκμάν και του Φύσσα θέλουν ακόμα ένα ορμητήριο για την εγκληματική τους δράση.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και δημοκράτες Ημαθιώτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 10 πμ στην πλατεία Ρακτιβάν.

-ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ".

Το ΜΛ ΚΚΕ

Από το ΜΛ ΚΚΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου οι απόγονοι των μακελλάρηδων των λαών , θαυμαστές του Χίτλερ και των ναζί, οι απόγονοι ταγματασφαλίτες αυτών που βύθισαν το λαό μας στο αίμα, οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής , Μιχαλολιάκοι, Κασιδιάρηδες, Λαγοί ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν γραφεία της δολοφονικής οργάνωσής τους στην πόλη της Βέροιας. Είναι αυτοί που δολοφόνησαν θρασύδειλα τον Παύλο Φύσσα, που οργάνωσαν ρατσιστικές επιδρομές εναντίον ξένων εργαζόμενων στην πατρίδα μας, αυτοί που επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ , ενάντια σε αλιεργάτες και τόσες δολοφονικές επιθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, για τις οποίες και σήμερα δικάζονται!

Σήμερα, την ίδια ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός της περιοχής και της χώρας στενάζουν κάτω απ’ τα δεσμά του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων μεγαλοαστών, υποφέρουν από τις μνημονιακές πολιτικές της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν Ε.Ε. και ΔΝΤ και εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ως χθες , ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα, με θράσος συνεχίζουν την ίδια πολιτική και προπαγάνδα εξαπάτησης της λαϊκής αγανάκτησης...αυτοί , που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα μαντρόσκυλα της πιο σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που έχουν στο πολιτικό τους DNA ό,τι πιο απάνθρωπο έχει γεννήσει η ανθρωπότητα και το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα! Βαρύτατες είναι οι ευθύνες όλων αυτών των κομμάτων , όχι μόνο για το γιγάντωμα του ναζιστικού φαινομένου αλλά και για τη συντήρησή του , αφού αυτοί και η πολιτική τους είναι που το θρέφουν και το συντηρούν.

Παρά τις «προσαρμογές» της δράσης της μετά την παραπομπή της σε δίκη, αυτή δεν παύει να εκδηλώνεται στην κοινωνία, να οργανώνει φασιστικούς θύλακες ή και να προκαλεί μέσα και έξω από τη Βουλή.

Αυτό ακριβώς επιδιώκει με αυτήν της την κίνηση . Τη δημιουργία φασιστικού-ναζιστικού θύλακα στην πόλη, την πρόκληση των δημοκρατικών αισθημάτων του λαού της περιοχής, τη διαρκή καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκρατίας, την εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών.
Εργαζόμενοι Εργαζόμενες

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους, τη νεολαία να μη γίνουν θύματα του δηλητήριου που χύνουν στο διάβα τους οι ναζί εγκληματίες. Σας καλεί όλους να καταδικάσετε την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το ναζιστικό μίσος στην περιοχή μας!

Καμία θέση δεν έχουν οι θύτες του λαού μας στην περιοχή. Η εργατική τάξη κι ο λαός της περιοχής μας να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στις πολιτικές που γεννούν το ναζισμό!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ-ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ!".

Η Λαϊκή Ενότητα

Από την Λαϊκή Ενότητα ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η ΛΑΕ Ημαθίας καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ημαθίας να πάρουν μέρος το Σάββατο 14/1/2017 στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Βέροια.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν θέση στην πόλη και στο νομό μας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα. Είναι μια εγκληματική ναζιστική συμμορία που δικάζεται κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Όλοι και όλες το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στη διαδήλωση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Βέροια, στην πλατεία Ωρολογίου, στις 10 π.μ.".