Πρόστιμα για αφισορύπανση επέβαλε σε επιχειρήσεις ο δήμος Βέροιας

Πρόστιμα για ρύπανση κι όχι για παράνομη διαφήμιση θα επιβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για μια σειρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ) που βεβαιώθηκαν παραβάσεις παράνομης αφισοκόλλησης. Με την απόφαση αυτή οι καταστηματάρχες θα κληθούν να πληρώσουν 80 ευρώ ανά παράβαση για την καθαριότητα κι όχι 1500 ευρώ για παράνομη διαφήμιση.

«Γιατί πέρασαν πέντε χρόνια για να έρθουν στην Δημοτικό Συμβούλιο;» ρώτησε ο Νίκος Μπέκης. «Είναι παραβάσεις του 2011, 2012, 2013. Προέκυψαν διάφορα προβλήματα και διαφορετικές ερμηνείες γι αυτό τα θέματα είχαν αναβληθεί όταν ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συζητηθούν» απάντησε ο δήμαρχος.

Να μπουν σε 2-3 σημεία της Βέροιας μεγάλα ταμπλό για να μπορεί ο επαγγελματίας να διαφημιστεί αλλά και ο δήμος να έχει έσοδα, πρότεινε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Υπέρ της δημιουργίας διαφημιστικών ταμπλό επιχειρηματολόγησε ο κ. Πατσίκας τονίζοντας ότι το πρόστιμο της παράνομης διαφήμισης (1500 ευρώ) είναι εξοντωτικό ενώ από την άλλη το πρόστιμο καθαριότητας (80 ευρώ) μικρό.

«Όφειλε η δημοτική αρχή έναν μήνα μετά τις παραβάσεις να βεβαιώσει και να ολοκληρώσει το θέμα. Λέμε ότι η παράνομη αφισοκόλληση είναι αφισορύπανση και ο καθένας μπορεί να κολλάει στην πόλη χιλιάδες αφίσες και να πληρώνει 80 ευρώ; Αυτό το μήνυμα στέλνουμε. Σαν να λέμε στον δημοτικό αστυνόμο να σταματήσει να βεβαιώνει παραβάσεις» σχολίασε ο κ. Μπέκης για την μετατροπή της παράβασης από παράνομη διαφήμιση σε αφισορύπανση.

Υπέρ της επιβολής προστίμου για αφισορύπανσης κι όχι για παράνομη διαφήμιση τοποθετήθηκε ο Θεόφιλος Κορωνάς.

«Για εμένα ως αντιδήμαρχος καθαριότητας είναι παράβαση ρύπανσης και επειδή μας ενδιαφέρει να είναι η πόλη καθαρή, συμφωνώ με την επιβολή προστίμου για αφισορύπανση» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.