Βοργιαζίδης: "Το θέμα της αναοριοθέτησης δεν θα περάσει έτσι"

Με σχόλιο για την Σαββατιάτικη ημερίδα που αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Βέροιας ξεκίνησε την ενημέρωση του στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. «Πρέπει να σταθούμε σε δυο σημεία. Το πρώτο είναι ότι παραβρέθηκαν όλοι οι φορείς της πόλης και όλοι είναι αντίθετοι σε αυτό που επιχειρείται. Αυτοί που σκόπευαν να το περάσουν νωρίτερα, με μια ημερίδα νωρίτερα, είδαν ότι δεν γίνεται έτσι και ότι το θέμα θα έχει πορεία».

«Εγώ δεν έφυγα σοφότερος, ούτε μου λύθηκαν όλες οι απορίες γι αυτό που θα ισχύσει. Πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσει. Η πρωτοβουλία έπρεπε να ανήκει στον δήμο της Βέροιας, αυτός θα πρέπει να είναι μπροστάρης, να ενώνει τους φορείς και να συμπράττει για την καλύτερη λύση του τόπου. Από εδώ και πέρα ο δήμος πρέπει να είναι ο μπροστάρης τέτοιων εκδηλώσεων για να καταλάβουν όλοι για το σχέδιο της αναοριοθέτησης" σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης.

"Η κ. Κοτταρίδη φάνηκε ότι είναι οχυρωμένη σε ένα κάστρο, μακριά από τους πολίτες. Να το γκρεμίσει, να έρθει κοντά στους πολίτες και να νιώσει τα προβλήματά του κόσμου. Όλοι είμαστε υπέρ της προστασίας των μνημείων και στο πλευρό της" είπε ο κ. Χατζηαθανασίου.

Ο διορισμένος γραμματέας

Για τον διορισμένο γραμματέα στους δήμους, που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος σχολίασε. «Θα είναι κάτι καταστροφικό αν γίνει και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε».

«Εμείς το λέγαμε αυτό, ότι οι δήμοι δεν είναι αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης. Με διορισμένο γραμματέα ή όχι, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί» σημείωσε ο κ. Μελιόπουλος.