Προσφυγή Σκουμπόπουλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας

skoumpopoulos enstasi dikastiko megaro

Αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της υπ' αριθμ. 69/2014 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο, με την πιο πάνω απόφασή του, είχε απορρίψει την ένσταση της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών της 18ης (και 25ης) Μαΐου 2014.

"Η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» πιστεύει και, με ισχυρά νομικά και λογικά επιχειρήματα, υποστηρίζει ότι, με τον παράνομο αποκλεισμό της από τις εκλογές και τις επιλεκτικές «οίκοθεν διορθώσεις» σε δηλώσεις υποψηφιότητας άλλων συνδυασμών, νοθεύτηκαν οι όροι του ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων και αλλοιώθηκαν τα περιθώρια της ελεύθερης έκφρασης των εκλογικών προτιμήσεων των ψηφοφόρων, γι αυτό και, με την ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης, διεκδικεί, όπως έχει κάθε δικαίωμα, την ακύρωση των εκλογών και την επανάληψή τους, με την συμμετοχή ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των υποψηφίων συνδυασμών.

Σύμφωνα με το άρθρο 50 παρ. 3 του ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών το βραδύτερο, από την περιέλευση της αίτησης αναίρεσης σ' αυτό" αναφέρει η παράταξη Σκουμπόπουλου στην ανακοίνωσή της.