Γέφυρα Κούσιου: Νέα μελέτη και άλλο τύπο γέφυρας επιλέγει ο Δήμος

Προχωράει στην επόμενη φάση η κατασκευή της γέφυρας Κούσιου. Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει σε νέα μελέτη και να αλλάξει τον τύπο της γέφυρας.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, η διαχειριστική επιτροπή κατέθεσε επιστολή στον δήμο με την οποία δηλώνει την βούλησή της για ανάληψη πρωτοβουλιών και σύνταξη νέας μελέτης ολοκλήρωση του έργου, πρόταση που αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία.

Απαντώντας σε ερωτήματα, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ο πρώτος στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να απεμπλακεί ο δήμος από τον προηγούμενο εργολάβου και στην συνέχεια με να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο.

Από την κουβέντα προέκυψε ότι με τη νέα μελέτη θα αλλάξει και ο τύπος της νέας γέφυρας.

Κριτική άσκησε ο Αντώνης Καγκελίδης ο οποίος είπε: «Αν ξεκινήσουμε να κάνουμε έναν ουρανοξύστη και στο τέλος καταλήξουμε σε μονοκατοικία, προφανώς θα το ολοκληρώσουμε. Ήμασταν ανίκανοι να κάνουμε εκείνη την γέφυρα. Εύχομαι να γίνει όπως την ονειρεύονταν οι δωρητές».

«Γέφυρα θα γινόταν, γέφυρα θα γίνει και τώρα. Μπορεί να χρειαζόταν κάτι άλλο στην Βέροια κι όχι γέφυρα, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε τώρα» σχολίασε ο δήμαρχος.