Βοργιαζίδης: "Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας"

Ενημέρωση για την επίσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, έκανε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στο θέμα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου Βέροιας. Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία στάθηκε ότι δεν έγινε διαβούλευση και πρόσθεσε ότι καταρρίφθηκε και το επιχείρημα της Αρχαιολογίας για το έγγραφο που έστειλε το 2012 και αναφερόταν σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός οικισμών.

«Ειπώθηκαν στον κ. Υπουργό οι βασικές ενστάσεις που αφορούν τις κακές πρακτικές της αρχαιολογίας σχετικά με την καθημερινότητα (άδειες καταστημάτων), ετοιμόρροπα κτίρια, έργα του δήμου. Είπαμε ότι όταν σήμερα δεν μπορεί να τα καταφέρει η αρχαιολογία σήμερα, τότε πώς θα τα καταφέρει αν πολλαπλασιαστεί ο χώρος. Ο Υπουργός συμφώνησε με την διαβούλευση αλλά μας είπε ότι όταν το σχέδιο εξηγηθεί καλά θα δούμε ότι δεν είναι κακό. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει. Αν θεωρεί ότι είναι σωστό, ας βοηθήσει. Αν ο Υπουργός συμφωνήσει με τους φορείς της πόλης, ας το σταματήσει».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ισχυρό. Μπορούμε να πιέσουμε και να επηρεάσουμε τις αποφάσεις. Ζητήστε και τις αποφάσεις των τοπικών βουλευτών. Η κυβέρνηση αποφασίζει αλλά πρέπει να λάβει υπόψη της και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Σέβομαι τις αρχαιότητες του τόπου, να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό αλλά ο στόχος πρέπει να είναι να είναι ανοιχτά και να φέρουμε κόσμο» σχολίασε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

«Η Δημοτική Αρχή προωθεί…εν θερμώ ζητήματα, εν μέσω καλοκαιριού. Η άποψή μας είναι γνωστή. Δεν έχει σημασία που η αρχαιολογία ζητούσε άποψη για άλλο λόγο. Σημασία έχει ότι ο δήμος δεν απάντησε» σημείωσε ο κ. Μαρκούλης.

"Να συστρατευτούμε όλοι μαζί σε αυτό το θέμα. Ο Υπουργός έδωσε την πολιτική κάλυψη στην αρχαιολογία και η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική" σχολίασε ο κ. Γουλτίδης.