Τι έθεσε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο δήμαρχος Βέροιας

Ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, στην προ ημερήσιας ενημέρωσή του, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τέθηκαν πέντε θέματα, που αφορά:

Τα παρακρατηθέντα των δήμων: Το ποσό των 1,2 ευρώ που έχει να παίρνει ο δήμος είναι περίπου το 12% των χρημάτων που λαμβάνει από την Περιφέρεια. Ο Υπουργός δεν έδωσε απάντηση και υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τα δημαρχεία ως διαμαρτυρία.

Την μη χρηματοδότηση οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων για χρηματοδότηση: Μεγάλο πρόβλημα για τον δήμο Βέροιας αφού όλα τα χωριά του είναι κάτω των 2000 κατοίκων (πλην Μακροχωρίου).

Οι χαμηλές αμοιβές των καθαριστριών. Ο υπουργός είπε ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους και πρόσθεσε ότι θα μπορέσει να δοθεί λύση.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων.Υπήρξε ενδιαφέρον από τρεις υπαλλήλων του δήμου Βέροιας να πάνε στο τμήμα αλλοδαπών της αποκεντρωμένης, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον δήμο Βέροιας. Ο δήμαρχος είπε ότι ζήτησε από τον Υπουργό να ρωτούνται πρώτα οι δήμοι.

Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2009 σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ο υπουργός είπε ότι αυτές είναι προβλέψεις του μνημονίου.

Για τους δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες, μοιράστηκε ποσό 3 εκατομμυρίων. Στον δήμο Βέροιας εγκρίθηκε χρηματοδότηση 50.000 ευρώ (θα σταλούν τιμολόγια εργασιών στο Υπουργείο και θα πληρωθούν από το Υπουργείο).