Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου επανέλαβε ότι όσοι φορείς χρησιμοποιούν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να την πονάνε. 16 μικρόφωνα σπασμένα βρέθηκαν στην αίθουσα.

Ο Θανάσης Σιδηρόπουλο απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Μπέκη, είπε ότι το κτίριο του ΟΤΕ ανήκε στον δήμο Βέροιας την δεκαετία του 1950 αλλά ανταλλάχθηκε με οικόπεδο και πέρασε στον ΟΤΕ.

Ο κ. Σιδηρόπουλος έκανε έκκληση στους ιδιώτες κτηνιάτρους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία για τα δεσποζόμενα σκυλιά (να περαστεί τσιπάκι και να καταγραφεί το ζώο στην βάση δεδομένων του Υπουργείου).

Ο Στέλιος Ασλάνογλου απαντώντας σε παρατήρηση του κ. Μπέκη για τα τραπεζοκαθίσματα, είπε ότι η νομιμότητα παρακολουθείτε από την Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία και στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα. Αν η κατάσταση ξεφύγει, θα ληφθούν άλλου είδους μέτρα, συμπλήρωσε ο κ. Ασλάνογλου.

Σε ερώτηση του Αντώνη Μαρκούλη για το θέατρο της Ραχιάς, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης είπε ότι μέχρι να αδειοδοτηθεί δεν θα παραχωρηθεί για παραστάσεις. Ο κ. Σοφιανίδης ανέφερε μια σειρά ενεργειών που έγιναν και τόνισαν ότι εντοπίστηκαν πολλές και σημαντικές ελλείψεις οι οποίες διορθώθηκαν μία - μία. Απομένει μόνο μια έλλειψη να τακτοποιηθεί για να αδειοδοτηθεί το θέατρο.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασιλική Λυκοστράτης ενημέρωσε το σώμα για το πρόβλημα που δημιουργείται στο πάρκινγκ των λεωφορείων στην Ελιά και τόνισε ότι ζητήθηκε από την τροχαία να αστυνομεύσει καλύτερα τον χώρο αλλά η απάντηση ήταν αρνητική λόγω μειωμένου προσωπικού. Ο κ. Λυκοστράτης χαρακτήρισε επιτυχημένη την παρουσία του δήμου Βέροιας στο φεστιβάλ τουρισμού στην Θεσσαλονίκη. Επίσης ενημέρωσε την δυναμική παρουσία του δήμου στα social media.