Ευκαιρία προβολής της Βέροιας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων

Οι δυνατότητες προβολής της Βέροιας, των τοπικών προϊόντων της και της τοπικής κουζίνας της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (24-29 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη) αναπτύχθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, η Δημοτική Αρχή Βέροιας και τοπικοί επιχειρηματίες. το συνέδριο γίνεται κάθε δυο χρόνια και συγκεντρώνει 1500-2000 Σεφ από όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα 35 πόλεις το έχουν φιλοξενήσει και αριθμεί 82 χρόνια ζωής.

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στον χαιρετισμό του σημείωσε: "Για τον δήμο είναι θέμα τουριστικής ανάπτυξης και για τις επιχειρήσεις ζήτημα εξωστρέφειας. Να δούμε πώς μπορεί αυτή η συνύπαρξη, δήμου - επιχειρήσεων, πώς μπορεί να αποδώσει".

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης από την πλευρά του υπογράμμισε: "Στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων 24-27/9, σας καλέσαμε πώς μπορούμε να προβάλουμε με την Βέροια και τις επιχειρήσεις της. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Βέροια ως γαστρονομικού προορισμού".

Από την πλευρά των διοργανωτών τονίστηκε ότι "Τιμά την πόλη και τους πολίτες η συμμετοχή της Βέροιας. Είναι μια διοργάνωση που τραβάει το ενδιαφέρον της παγκόσμια κοινότητας και ανεβάζει το κύρος της χώρας. Εκτός από την γαστρονομία και τον τουρισμό, έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τα τοπικά προϊόντα. Μπορεί να φέρει τουριστική ανάπτυξη σε μια περιοχή με την διοργάνωση εκδρομών. Αυτός είναι και ο στόχος της Βέροιας να φέρει τους Σεφ στην πόλη να την γνωρίσουν. Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την τοπική μας γαστρονομία. Επίσης, η μέση δαπάνη του συνέδρου ενός τέτοιου συνεδρίου είναι επτά φορές πάνω από την αντίστοιχη δαπάνη που κάνει ο τουρίστας. Δαπανά ο μέσος σύνεδρος 120 ευρώ εκτός των χρημάτων που ξοδεύει για την παρακολούθηση του συνεδρίου".

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που θέλουν να το παρακολουθήσουν, πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμούς κι εκδηλώσεις.

Αμέσως μετά την παρουσίαση μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους ενδιαφερόμενους και συζητήθηκε η διοργάνωση δράσης στην Βέροια, στο πλαίσιο του συνεδρίου, με θέμα το ροδάκινο.