Logo

Ο Γιώργος Κάκαρης απαντά σε σχόλια που γράφτηκαν στον τύπο

 

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης αναφέρει:

"Έπειτα από ένα σχόλιο που έκανα γενικότερα για την πολιτική, στην προσωπική μου σελίδα στο fb, δημιουργήθηκαν κάποιες εντυπώσεις και σε κάποιους λάθος συμπεράσματα, τα οποία θέλω και να ξεκαθαρίσω.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά και την πολιτική εδώ και 15 χρόνια σχεδόν, μου δίνει θεωρώ την δυνατότητα να αποκομίσω κάποια συμπεράσματα. Μέσα σε αυτά είναι και η αγνωμοσύνη, η αχαριστία, η γαϊδουριά και η πολιτική αλητεία. Δυστυχώς αυτό συνάντησα και στον συνδικαλισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κόμματα.

Η αναφορά λοιπόν δεν είχε να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή κατάσταση, όπου λόγω των δημοτικών εξελίξεων και πραγμάτων συνδυάστηκε, αλλά γενικότερα.

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αν και ήμουν σκεπτικός να θέσω υποψηφιότητα με οποιοδήποτε συνδυασμό, τελικά το έκανα με τον συνδυασμό Δράση με Γνώση. Αυτό με τίποτα δε είχε να κάνει λόγω ταξίματος θέσης ή καρέκλας, αλλά γιατί πίστεψα πως με τα δεδομένα που υπήρχαν ήταν ο ικανότερος συνδυασμός με επικεφαλής ένα άτομο νέο, μορφωμένο, έντιμο, χωρίς φθορά, με όρεξη για δουλειά.

Δεν ζήτησα ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά καμία καρέκλα από τον Κώστα Βοργιαζίδη(μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος), το μοναδικό ζητούμενο και μείζων θέμα για εμένα που έθεσα επιμόνως στον ίδιο ήταν ο σεβασμός και η ισότιμη μεταχείριση, η αναγνώριση ικανοτήτων και προσφοράς μου. Ζήτησα να μην αντιμετωπίσω καταστάσεις κατινιάς, κουτσομπολιού, και λόγια από πίσω. Τόνισα την αντίθεση μου με τα μνημόνια και ότι σύμφωνα με την πορεία μου δεν θα ψήφιζα ποτέ θέματα τέτοιας λογικής. 

Ελπίζω αυτά που ζήτησα να γίνουν σεβαστά προς αποφυγή προβλημάτων και εννοείται πως θα είμαι δίπλα του.

Πιστεύω πως ο Βοργιαζίδης θα αποδειχθεί δήμαρχος που δεν θα τον κυριέψει η αλαζονεία, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη, η γαϊδουριά και η αλητεία που περιέγραψα για την πολιτική. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαι ο μεγαλύτερος πολέμιος του, όπως επίσης δήλωσα προεκλογικά δημοσίως.

Στα λάθη του πιστεύω να ξέρει να ζητάει συγνώμη γιατί θεωρώ πως είναι άλλης λογικής άνθρωπος.

Η πορεία μου και οι θέσεις που πρεσβεύω είναι γνωστές σε όλους, δεν είμαι διατεθειμένος όπως και το πράττω τόσα χρόνια να κάνω εκπτώσεις για κανένα. Αρκετούς ως πολίτες κάναμε «μάγκες». Πρόβατο σε μαντρί για θέσεις δεν υπήρξα ποτέ.

Είμαι σίγουρος πως ο δήμαρχος θα κρίνει σωστά και θα τοποθετήσει άξια άτομα που είναι πολλά μέσα από μια πολύ ικανή και σοβαρή ομάδα. Πιστεύω πως δεν θα διαψεύσει του δημότες που η  άποψη και επιθυμία τους είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέα άτομα να προσφέρουν και όχι σε συνταξιούχους, επαγγελματίες πολιτικούς, που είχαν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια αδιαλείπτως υψηλές θέσεις όπως πχ αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων.

Οι επιλογές προσώπων φυσικά είναι του Δημάρχου, είναι απολύτως σεβαστές και φυσικά τις στηρίζω. Τις πολιτικές όμως όπως και είναι γνωστό από πριν, της στηρίζω αρκεί να μην είναι απέναντι στις αρχές και τα πιστεύω μου.

Να τονίσω πως αν με ενδιέφεραν οι καρέκλες όλα αυτά τα χρόνια πρώτον θα ήμουν το καλό και υπάκουο «παιδί» και δεύτερον θα ήμουν υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό που απλά μου έγινε αναφορά να μην είμαι υποψήφιος με Βοργιαζίδη και θα τοποθετούμουν πρόεδρος ως πολίτης σε νομικό πρόσωπο.

Έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια αν υπήρξα ψώνιο, καβάλησα καλάμι ή με ενδιέφεραν οι καρέκλες.

Αν σκοπός μου ήταν οι αποζημιώσεις δεν θα χάριζα σχεδόν 100.000 ευρώ στην πρώτη θητεία ή δεν θα έπαιρνα προσωπικά δάνεια όπως είναι γνωστό για το ΔΗΠΕΘΕ.

Όσο αφορά την μακρόχρονη θητεία μου στο ΔΗΠΕΘΕ τα οικονομικά στοιχεία των συνεχών θετικών απολογισμών και η δράσεις του μέσα σε μια απίστευτα κακή οικονομικά συγκυρία μαρτυρούν το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε από όλο το διοικητικό συμβούλιο, φτάνοντας το ΔΗΠΕΘΕ να είναι η πιο υγιής οικονομικά επιχείρηση. Ελπίζω να μην ζήσω με αυτό το δήμαρχο το κλείσιμο-συγχώνευση του θεάτρου μας που με θυσία της υγείας μου πάλεψα να κρατήσω ήταν άλλωστε ακόμη ένα θέμα που είχα βάλει στον Κώστα Βοργιαζίδη.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και θέματα να αντιμετωπιστούν από το δημοτικό συμβούλιο και οφείλουμε όλοι ως στρατιώτες να παλέψουμε για το καλό του δήμου. Οι ίντριγκες και οι καρέκλες δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Καλή δύναμη και θητεία στο δήμαρχο και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε."

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb