Ποια θέματα καθημερινότητας συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αρκετά θέματα καθημερινότητας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μετά από ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Αναλυτικά:

Ο Νίκος Μωυσιάδης είπε ότι η ΔΕΥΑ παρέλαβε ποσότητες νερού από το Στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου για αναλύσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ποιότητα του είναι σε πολύ κατάσταση.

Σε ότι αφορά τα δίκτυα ύδρευσης και την ποιότητα τους, ο κ. Μυωσιάδης απαντώντας στον κ. Πατσίκα σχολίασε μόνο, ότι είναι 20ετίας. Για την αποκατάσταση λακκούβων είπε ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς απαντώντας στον κ. Μπέκη είπε ότι οι ψεκασμοί για τα κουνούπια έχουν ξεκινήσει από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, σε Βέροια, Αλεξάνδρεια.

Για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, ο κ. Κορωνάς απαντώντας στον Γιώργο Μελιόπουλο είπε ότι είναι πληρωμένοι.

Για τις αλλαγές στο πρόγραμμα προπονήσεων στα Δημοτικά Γήπεδα, ο κ. Κορωνάς απαντώντας στον κ. Μαρκούλη, είπε ότι ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο να τρέχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Επίσης είπε ότι κάποιοι σύλλογοι δεν κάνουν χρήση όλων των ωρών τους, διότι χρεώνονται, έτσι έγιναν ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος απαντώντας στον κ. Μαρκούλη είπε ότι η Έφη Παπαγιαννούλη είναι υπεύθυνη του Γραφείου κτηματογράφησης, της εταιρείας Ερατοσθένης που έχει αναλάβει το έργο στην Ημαθία και δεν έχει σχέση με την εκπροσώπηση του δήμου στην διαδικασία αυτή.

Για αδέσποτα, ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ότι δεν υπήρξε ενόχληση γι αυτά που είναι στα χωριά. Είπε ακόμη ότι μια φορά τον μήνα θα περνά συνεργείο του δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων.

Ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης απαντώντας στον κ. Πατσίκα είπε ότι τα κτίρια γύρω από την παλαιά Μητρόπολη που απαλλοτριώθηκαν αλλά δεν γκρεμίστηκαν, είπε ότι πρόθεση της εφορίας αρχαιοτήτων είναι να τα διατηρήσει. Για την πορεία της ανάπλασης είπε ότι ο δήμος είναι σε φάση παραλαβής του έργου, το ασανσέρ στην Ελιά είναι σε φάση αδειοδότησης ενώ το πάρκο Καρατάσου που δεν ολοκληρώθηκε, θα μπει στο μέλλον σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τέσσερις εργολαβίες στα χωριά ενώ ήδη τρέχει η συντήρηση του 2015 και άμεσα θα ξεκινήσει το έργο συντήρησης του 2016. Όσο για τα παρτέρια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι άρχισαν να κουρεύονται. Για τα σπασμένα καπάκια των κάδων απορριμμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το υλικό είναι παλιό και γίνονται συνέχεια συντηρήσεις.

Είπε ακόμη ότι μυρωδιά πολλές φορές οφείλεται στο γεγονός ότι πολίτες συμπληρώνουν σακούλες σε γεμάτους κάδους και μένει το καπάκι ανοιχτό. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων αλλά το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν οι πολίτες σταματήσουν να ρίχνουν χύμα τα σκουπίδια, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Την παρέμβαση του δήμου ώστε να μειωθεί το εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους ζήτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί ροδάκινου έθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Αντώνης Καγκελίδης. Τόνισε ότι πολλές ποικιλίες έχουν πρόβλημα καρπόδεσης και αν το πρόβλημα μπει στα ΠΣΕΑ, οι παραγωγοί δεν θα πληρωθούν. Υπάρχουν προβλήματα που δημιούργησε ο παγετός, σχολίασε ο κ. Καγκελίδης.