Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τι θα συζητηθεί

Με 43 συνεδριάζει την Δευτέρα 7 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 6μμ και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Επί αιτήματος ομάδας πολιτών για τα προβλήματα στέγασης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας
Έγκριση ή μη καταρχήν απ' ευθείας αγοράς τμήματος του υπ' αριθ. 437 αγροτεμαχίου της Τ.Κ. Τριποτάμου.
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ' αριθ. 225/2015 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης του Κανονισμού Άρδευσης Δήμου Βέροιας
Έγκριση ή μη καθορισμού του τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων.
Έγκριση ή μη έκδοσης ψηφίσματος για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παδείας».
Επί ενστάσεως αναδόχου του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά πράξης (11η αναλυτική επιμέτρηση και τελική επιμέτρηση) της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών
Έγκριση ή μη κατανομής του ενεργητικού και των υποχρεώσεων του λυθέντος Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμου Αλεξάνδρειας και Κοινοτήτων Περιοχής
Έγκριση ή μη α) δημιουργίας Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) στο Δ.Βέροιας και β) ένταξής του στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.
Έγκριση ή μη επικαιροποιημένου εγχειριδίου κι εφαρμογής αυτού για την απόδειξη της διαχειριστικής επάρκειας του Δ.Βέροιας
Έγκριση ή μη και παραλαβή της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης (2ο στάδιο - 1η διόρθωση) της μελέτης «Αντιπλημμυρική μελέτη Τριποτάμου»
Έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα
Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας πρόσληψης υδρονομέων στις Δ.Ε. Απ. Παύλου, Βεργίνας, Μακεδονίδος Δ. Βέροιας
Έγκριση ή μη υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δ. Βέροιας με το Α.Π.Θ., για την πρακτική άσκηση φοιτητών του.
Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.
Ορισμός α) μελών και β) εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας και συγκρότηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δ.Βέροιας
Έγκριση ή μη διενέργειας της προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
Έγκριση ή μη χορήγησης παράτασης για την έκδοση άδειας λειτουργίας του αναψυκτηρίου της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου και έγκριση ή μη α) κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής και β) αναπλειστηριασμού σε βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή του
Έγκριση ή μη παράτασης της μίσθωσης των υπ' αριθ. 7 και 8 καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας.
Έγκριση ή μη α) παράτασης της μείωσης μισθωμάτων καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας και β) διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών από χρηματικούς καταλόγους του Δ.Βέροιας
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης χώρου του δημοτικού καταστήματος της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας στην Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βέροιας-Αλεξάνδρειας-Νάουσας (Ε.Ρ.Β.Α.Ν.)
Έγκριση ή μη έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά των α) Θ.Μελιόπουλου, β) Ι.Κοσιανίδη, γ) Α.Παπαγιάννη και δ) Θ.Λαγόπουλου.
Έγκριση ή μη εκτέλεσης με αυτεπιστασία του έργου «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων».
Έγκριση ή μη εκτέλεσης με αυτεπιστασία του έργου «Συντήρηση Δημοτικών κτιρίων».
Έγκριση ή μη α) 1ου Α.Π.Ε., β) απολογισμού και γ) οριστικής παραλαβής του έργου με αυτεπιστασία «Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων (Έτους 2013)».
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση οδών Δ.Ε. Απ.Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος».
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διάνοιξη οδών στην περιοχή «Γιοτζαλίκια»
Επί πρότασης του Δασαρχείου Βέροιας για απαγόρευση βοσκής σε υλοτομηθείσες συστάδες του συνιδιόκτητου δάσους Ριζωμάτων.
Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εργασίες επίχωσης και διαμόρφωσης κοινόχρηστου χώρου στην Τ.Κ. Πατρίδας».
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας παρέμβασης σε δημοτική έκταση-οδό της Τ.Κ. Γεωργιανών.
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών Δ.Ε. Μακεδονίδος»
Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου (μετά από κλήρωση) και συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στο Τ.Δ.Βεργίνας»
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε., 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.Ε και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου και διαπλάτυνση-ασφαλτόστρωση οδού Ρωμανίας και καθέτων οδών περιοχής «Γιοτζαλίκια».
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στον Βασίλειο Τρομπούκη
Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της χρήσης διαφημιστικού χώρου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασωμάτων για την προβολή δραστηριοτήτων του.
Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στη Ζωή Καρανάσιου
Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στη Σμαράγδω Ερπισιμίδου
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων τελών άρδευσης της Ε.Κακούλη
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών του Α.Σιδηρόπουλου από χρηματικούς καταλόγους του Δ.Βέροιας
Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων ποσών του Σ.Μπεράτη από χρηματικούς καταλόγους του Δ.Βέροιας
Έγκριση ή μη α) έκτακτης μετακίνησης, β) εξόδων μετάβασης Δημάρχου, Προέδρου Δ.Σ. και Αντιδημάρχου Τεχνικών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και γ) ψήφισης της πίστωσης.
Επί αιτήματος του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ισογείου χώρου του Δημαρχείου.
Επί αιτήματος του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, Απασχόλησης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Τα παιδιά της Άνοιξης» για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου.
Επί αιτήματος της Γ΄ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου.