Βέροια: Αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων και αξιοποίησή τους ζητά ο Αντώνης Μαρκούλης

markoulis

Θέματα αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων και αξιοποίησης τους από τον δήμο έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μαρκούλης. Συγκεκριμένα είπε ότι θα πρέπει ο δήμος να δει θέματα ασφάλειας στο κτίριο δωρεάς Καραναστάση και να εξετάσει το πώς θα αξιοποιηθεί. Επίσης ζήτησε να αποκατασταθούν δημοτικά κτίρια για να στεγαστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

"Δεν υπάρχουν τόσα πολλά κτίρια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών" απάντησε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς και πρόσθεσε ότι ειδικά για τους παιδικούς και τα ΚΑΠΗ, στεγάζονται σε συγκεκριμένες περιοχές για να καλύπτουν ανάγκες πολιτών και στις συγκεκριμένες περιοχές δεν υπάρχουν δημοτικά ακίνητα.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι εκτός του κτιρίου Καραναστάση, για τα υπόλοιπα υπάρχει αποφασιστεί η χρήση τους. Το κτίριο «Χατζίκου» όταν τελειώσει θα δοθεί στο Σύλλογο Μικρασιατών και στο Λύκειο Ελληνίδων. «Δεν υπάρχει ιδιόκτητος χώρος για να στεγαστούν αυτές οι δομές» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε και στην Εκκλησία του Χριστού η οποία δεν έχει φύλακα. "Θα πρέπει να γίνει διάβημα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία διότι δεν γίνεται όσοι επισκέπτες θέλουν να την δουν να πηδούν τα κάγκελα" είπε ο κ. Μαρκούλης.