Συναντήσεις του Δημάρχου Βέροιας στην Αθήνα για τελωνείο, δικαστικό μέγαρο

dimotiko ver sin

Πέμπτη και Παρασκευή ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης βρέθηκε στην Αθήνα. Το πρώτο ραντεβού ήταν με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Είμαστε συνεχώς σε επαφή με την Αντιπεριφέρεια και τους επιχειρηματίες. Βρέθηκα με τον αρμόδιο Υπουργό και καλέσαμε και τους βουλευτές διότι ο στόχο είναι κοινός». Έγινε η συνάντηση και αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία για ποιο λόγο να γίνει το τελωνείο της Βέροιας στην Κουλούρα. Ο κ. Βοργιαζίδης πρόσθεσε ακόμη ότι δεν είναι επιθυμία να κλείσουν τελωνεία γειτονικών νομών όμως τονίστηκε ότι αν αυτό γίνει, το καλύτερο θα ήταν το κεντρικό τμήμα να γίνει στην Κουλούρα . «Για την κυβέρνηση βασικό είναι να μην πληρώνει ενοίκια. Επίσης βασικό είναι το κόστος να μην μεταφερθεί σε όλους τους επιχειρηματίες. Αναφέρθηκε η πρόθεση του δήμου και της αντιπεριφέρειας να παραχωρήσει τους χώρους στην Κουλούρα για 50 χρόνια ενώ υπάρχει διάθεση από τους επιχειρηματίες να πληρώσουν το κόστος».

Επίσης έγινε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για το Δικαστικό Μέγαρο. «Πήγαμε ένα βήμα πιο μπροστά. Μας ζήτησε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για συγκεκριμένη χρήση. Επίσης ζητήθηκε μια οικονομική μελέτη για το τι χρήματα χρειάζονται για να καταστεί λειτουργικός ο χώρος» είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει τις διαδικασίες το επόμενο διάστημα.

Ακόμη έγινε μια επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας αλλά λόγω της επίσκεψης Ολάν δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν ζητήματα υγείας. Το ευχάριστο είναι ότι έρχεται ένας επικουρικός γιατρός – αναισθησιολόγος.

Έγινε και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των δυο νομικών και αυτός απάντησε ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει.