Δήμος Βέροιας: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός του 2014 - Κριτική για υστέρηση κατασκευής έργων

dimotik ver apolo

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (δεν ψήφισαν οι παρατάξης της μειοψηφίας) ο απολογισμός πεπραγμένων και ο ισολογισμός του 2014 του δήμου Βέροιας. Σύμφωνα με την εισήγηση του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας Πέτρου Δαούλα, τα έσοδα του δήμου ήταν 41,5 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, τα έξοδα 38,07 εκατομμύρια ευρώ έξοδα ενώ το πλεόνασμα (έχουν αφαιρεθεί οι αποσβέσεις) 1.255.430.

Σημαντική υστέρηση στην κατασκευή των τεχνικών έργων παρατήρησε ο Αντώνης Μαρκούλης (από τα έργα ύψους 14εκ ευρώ που προϋπολογίστηκαν εκτελέστηκαν 4 εκ. ευρώ). «Παρακολουθούμε την επανάληψη του προηγούμενου προγράμματος. Γι αυτό έχουμε τέτοια αποτελέσματα χρήσης» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

«Ο οικονομικός απολογισμός αποτελεί την εικόνα υλοποίησης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού» σημείωσε ο κ. Μελιόπουλος και πρόσθεσε: «Το πλεόνασμα βγήκε από τις τσέπες των δημοτών ενώ τα λίγα έργα που υλοποιήθηκαν δείχνουν αυτό που συναντάμε έξω. Το 2016 θα είναι χειρότερο με μεγαλύτερα χαράτσια».

Τα προηγούμενα χρόνια πάντα εμφανίζονταν υψηλά ποσά στα έργα διότι στον προϋπολογισμό βάζαμε όλο το ποσό ενός μεγάλου έργου, που δεν τελείωνε σε έναν χρόνο.

Αχίλλειος πτέρνα ήταν οι οφειλές προς τον δήμο και συγκεκριμένα η χαμηλή εισπραξιμότητα. "Είτε κάποιοι από ανέχεια είτε επειδή κάποιοι αρέσκονται να χρωστάνε" σχολίασε ο δήμαρχος πρόσθεσε: "Αποπληρώνουμε τα δάνεια, μειώνουμε τα χρέη μας και δεν πέρνουμε νέα δάνεια".

Τέλος στις παρατηρήσεις ειπώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι 840.000 ευρώ είναι τα χρήματα που εκτιμάται ότι θα καταβάλει ο δήμος σε αγωγές που του έχουν υποβληθεί (1.8 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ύψος).