Πολωνοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Βέροιας

dimarxos polonoi

Την επίσκεψη πέντε Πολωνών εκπαιδευτικών δέχτηκε την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, στο πλαίσιο της γνωριμίας των εκπαιδευτικών με την περιοχή και τον πολιτισμό της.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη Βέροια από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου όπου, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, επιμορφώνονται με την ευθύνη του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας σε μεθόδους διδασκαλίας και εκπαιδευτικές τεχνικές για άτομα με αναπηρία και ειδικές δεξιότητες.

Κατά την επίσκεψή τους συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας, Αντώνη Τσιόγκα και την Κοινωνική Λειτουργό, Ευφημία Οικονομίδου ενώ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας, Γιώργος Σοφιανίδης.

Οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ιστορία και τον πολιτισμικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας και, παράλληλα, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την οργάνωση της εκπαίδευσης σε τοπικό επίπεδο και τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Παιδείας και των υπηρεσιών του δήμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας τους ευχαρίστησαν για την επίσκεψή τους, τους ενημέρωσαν για τις εκπαιδευτικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας και τους ευχήθηκαν οι γνώσεις που θα λάβουν κατά την επιμόρφωσή τους στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας να αποδειχθούν χρήσιμες στο εκπαιδευτικό τους έργο.