Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρουσίασαν στην Βέροια τους υποψηφίους βουλευτές τους

anel sgouridis

Τους υποψηφίους βουλευτές του στην Ημαθία παρουσίασαν στην Βέροια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την παρουσίασή τους έκανε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης. Οι υποψήφιοι της λίστας των ΑΝΕΛ είναι οι Μανταλένα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Βέτσος, Θωμάς Λιάτος, Σμαρώ Δημητριάδου, Ηλίας Μαλλιαρός, Αντώνης Περηφανόπουλος.

Σχολιάζοντας την απόφαση των ΑΝΕΛ να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Ο λαός την 25 Γενάρη αποφάσισε να δώσει πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάγκη για δημιουργία κυβέρνηση οδήγησε τον κ. Τσίπρα να συνομιλήσει με τους ΑΝΕΛ και να συνεργαστούν. Η συνεργασία αυτή δεν έγινε στην βάση μιας χημείας αλλά έγινε πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή σκληρή διαπραγμάτευση με την ΕΕ για να αλλάξουν οι όροι των δανειστών που βάρυναν τον Ελληνικό λαό και το χτύπημα της διαπλοκής και διαφθοράς. Θεωρούν ακόμη και σήμερα ότι αν δεν εκλείψει, η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη».

Για την διαπραγμάτευση ο κ. Σγουρίδης είπε: «Καλλιεργήθηκε με άποψη από ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού ότι η Ελλάδα δεν έκανε προτάσεις. Σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα έκανε προτάσεις. Στην αρχή δεν τις συζητούσαν, αφήναν τον χρόνο να περάσει και στην συνέχεια είχαμε άρνηση και αντιπρόταση πέρα από κάθε λογική. Έτσι φθάσαμε σε αδιέξοδο. Αποχώρησε ο κ. Τσίπρας, σε συνεννόηση με τον κ. Καμένο και φτάσαμε στο δημοψήφισμα ώστε να δυναμώσει η Ελληνική φωνή. Έτσι φανερώθηκε ότι υπήρχε και σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Υπήρχε μια απόφαση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να το διαχειριστούν τα κόμματα από κοινού. Αν μέναμε στην απόφαση του δημοψηφίσματος το σχέδιο για έξοδός μας από την ευρωζώνη ήταν έτοιμο».

Για τη νέα συμφωνία που πραγματοποιήθηκε ο κ. Σγουρίδης σημείωσε: «Η συμφωνία δίνει δυο χειροπιαστά αποτελέσματα και τρεις άυλες επιτυχίες. Το πρώτον είναι ότι συνεχίζεται η χρηματοδότησή μας να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Το email Χαρδούβελη αφορούσε το κλείσιμο μιας περιόδου κι όχι την συνέχιση της χρηματοδότησης. Το δεύτερο θετικό είναι ότι μπήκε στο τραπέζι, με την βοήθεια του ΔΝΤ και της Αμερικής, το θέμα του δημοσίου χρέους. Αυτό μας δίνει μια ανάσα για να δούμε τι θα κάνουμε για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Τα τρία άυλα είναι: Ότι δεν είμαστε μια χώρα δεδομένη, ότι έγινε σαφές στην χώρα ότι η διαπλοκή και διαφθορά πρέπει να τελειώσουν και τέλος όλοι κατάλαβαν ότι τα δανεικά δεν εξοφλούνται με δανεικά. Πρέπει η χώρα να αρχίσει να παράγει. Οι ΑΝΕΛ στήριξαν την επιλογή αυτή και λόγω πατριωτικού χαρακτήρα, για να αποφύγουμε την καταστροφή».

Για διαπλοκή και διαφθορά ο κ. Σγουρίδης τόνισε: «Δεκαεννέα φάκελοι έφυγαν για τα εξοπλιστικά στην δικαιοσύνη, άνοιξε το θέμα της Αγροτικής και ξεκίνησε το θέμα της έρευνας της λίστας Λαγκάρντ».

Για την διεκδίκηση της ψήφου στις εκλογές, ο κ. Σγουρίδης είπε: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει κάθαρση. Δεν ξεκινά αλλιώς η παραγωγή. Οι διαφυγόντες πόροι θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θα πρέπει το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων να χτυπηθεί. Το δεύτερο που προβάλουμε και ζητάμε την ψήφο του Ελληνικού λαού είναι η εντιμότητα και η καθαρότητα που έχουμε. Το αποδείξαμε στην ψήφιση της συμφωνίας. Δεν καταψηφίσαμε για να δρέψουμε καρπούς. Είμαστε μια φωνή σταθερότητας, ειλικρινή και καθαρά. Επίσης ζητάμε την αξιοκρατία να την επιβάλουμε στην δημόσια διοίκηση. Εκεί που υπηρετήσαμε στην κυβέρνηση το κάναμε πράξη. Τέλος έχουμε σχέδιο για την παραγωγή. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει από την γη και τις ομορφιές της. Το ερώτημα είναι αν αγρότες και παραγωγή μπορέσουν να αντέξουν με τέτοια φορολογία. Υπάρχει σχέδιο γι αυτό. Έχουμε μιλήσει με τις Τράπεζες και για την αγροκάρτα με μικρό επιτόκια, για να προμηθεύονται οι αγρότες εφόδια. Έχουμε αποδείξει ότι οι ΑΝΕΛ είναι το αναγκαίο καλό για την χώρα. Γι αυτό καλούμε τον κόσμο της Ημαθίας να ψηφίσει το ψηφοδέλτιό μας που απαρτίζεται από καθαρούς ανθρώπους».

Σε ερώτηση γιατί άλλαξε σημαντικά το ψηφοδέλτιο, ο κ. Σγουρίδης είπε: «Δεν υπήρξε διαφοροποίηση. Υπήρξαν αντικειμενικές και προσωπικές δυσκολίες γι αυτό δεν μπήκαν στο ψηφοδέλτιο. Σε άλλα μέρη υπήρξαν διαφοροποιήσεις λόγω της ψήφισης της συμφωνίας αλλά στην Ημαθία δεν υπήρξε κάτι τέτοιο».

Σε ερώτηση αν τις φοροελαφρύνσεις που έχει στο πρόγραμμά της η παράταξη των ΑΝΕΛ θα την φορτωθεί άλλη επαγγελματική τάξη, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι οι ΑΝΕΛ στοχεύουν στην αύξηση της παραγωγής κι όχι στην μετακύληση των φορολογικών βαρών αλλού.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν στους ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης αμφισβήτησε τα νούμερα και είπε ότι το ποσοστό των ΑΝΕΛ είναι 5,5%.