ΚΚΕ: Συνάντηση με τους «πενταμηνίτες» εργαζόμενους στη καθαριότητα του Δήμου Βέροιας

kke ergazome

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στα 5μηνα του τομέα καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμέτοχη της υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Σοφρόνωφ το πρωί της Πέμπτης 10/9 πριν την έναρξη της εργασίας τους

Έγινε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή γι΄αυτά. Σημειώθηκε ότι: «Το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του στο κίνημα, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», των άνεργων, των ημιαπασχολούμενων, διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, όπως το να πληρώνονται στην ώρα τους οι απασχολούμενοι στην «κοινωφελή εργασία», να μην υφίστανται διακρίσεις σε σχέση με τους συναδέλφους τους με άλλες σχέσεις εργασίας. Υπογραμμίστηκε ότι : «Τι έχουν να περιμένουν όλοι αυτοί οι μισοάνεργοι, από τα κόμματα που σήμερα διαγκωνίζονται να τους αποσπάσουν την ψήφο για να κυβερνήσουν; Μια ματιά μόνο στις προτάσεις όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ή θέλουν να κυβερνήσουν, είναι αρκετή για να αποκαλύψει ότι τίποτα καλό δε θα προκύψει γι' αυτούς, αν με οποιονδήποτε συνδυασμό υπάρξει κυβέρνηση στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης που οριοθετεί η ψήφιση και αποδοχή του τρίτου μνημονίου. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, την επόμενη μέρα η υψηλή ανεργία θα είναι εδώ.» Και συνέχισε Ο εφιάλτης της ανεργίας δεν ξορκίζεται με ψήφο στα κόμματα που έχουν εικόνισμα τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Άλλωστε, έχουν όλοι τους δοκιμαστεί και αποδεδειγμένα πλέον κανείς τους δεν κατάφερε να εξαλείψει την ανεργία, να διασφαλίσει καλύτερους όρους απασχόλησης από τον προηγούμενο.» Και κατέληξαν:«Η διέξοδος, η ελπίδα βρίσκεται στο δυνάμωμα του ΚΚΕ. Είναι το μόνο κόμμα που πολεμάει την ανεργία στην «πηγή» της, παλεύοντας να ανατραπεί το σύστημα που τη γεννά και την αναπαράγει.

Είναι το μόνο κόμμα που η πολιτική του πρόταση οδηγεί στην πλήρη εξάλειψη της ανεργίας, μέσα από την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής που θα κάνει η λαϊκή εξουσία, τον κεντρικό σχεδιασμό, στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Και βέβαια, έξω από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου.»

Περιοδεία του ΚΚΕ σε Δήμο Βέροιας και περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Συνεχίζοντας την ζωντανή του επικοινωνία με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Σοφρόνωφ και δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μελιόπουλου, πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στην ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας (ΦΩΤΟ), στο Δημαρχείο και στη Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στάθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρεις της χώρας και οι εργαζόμενοι σ'αυτούς (με αιχμή τα προβλήματα των «πενταμηνιτών») . Σημείωσαν τις προσπάθειες του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη βουλή, στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και στα δημοτικά συμβούλια για την επίλυση τους, καλώντας τους ταυτόχρονα να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικάτα τους, δίνοντας ταξικό προσανατολισμό.

Αναφερόμενοι στη σημασία της ψήφου προς το ΚΚΕ υπογράμμισαν: «Κανείς δεν πρέπει να παραπλανηθεί ξανά από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτός μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο, ότι θα πάρει δήθεν αντισταθμιστικά μέτρα υπέρ του λαού. Αυτό που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές, θα είναι μια καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, ενώ για τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα συνεχίσουν να τους εξασφαλίζουν πλουσιοπάροχη στήριξη.Καμιά εργατική - λαϊκή ψήφος δεν πρέπει να γυρίσει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, που προκαλούν εξίσου με την κυβέρνηση, ότι αυτοί είναι καλύτεροι διαχειριστές των μνημονίων, δηλαδή νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων. Να μην εγκλωβιστεί κανείς στο ΠΟΤΑΜΙ των κάλπικων υποσχέσεων.Κανένας δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την δήθεν αντιμνημονιακή Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και των υπολοίπων, που μέχρι χθες έπαιζαν από υπουργικές και βουλευτικές θέσεις βασικό ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.Μην επιτρέπετε στο κεφάλαιο και τα κόμματά του να σας χειραγωγούν, μαζί με νέα "μέσα" που διαθέτουν, για να επιβάλλουν τη βία και ένα τέτοιο είναι η φασιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Όσοι απλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρούν το σύστημα που τους κατάντησε ανέργους και φτωχούς, κάνουν λάθος. Έτσι το ενισχύουν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το πιο αντιδραστικό στήριγμα του συστήματος.Μια λύση υπάρχει για το λαό η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ. Βεβαίως, θα είναι αγώνας σκληρός, γιατί η πλουτοκρατία, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ θα προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Η ρήξη μαζί τους θα είναι αναπόφευκτη. Θα χρειαστούν θυσίες, μεγάλη προσφορά από χιλιάδες αγωνιστές. Όμως δεν υπάρχει άλλη λύση!»