Αποζημιώσεις σε πολίτες για ζημιές σε λακκούβες θα καταβάλλει ο δήμος Βέροιας

oikonomiki ver summer

Αποζημιώσεις σε δημότες που υπέστησαν βλάβες από λακκούβες του οδοστρώματος θα πληρώσει ο δήμος Βέροιας. Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πολίτης θα λάβει 200 ευρώ για ζημιά σε λακκούβα (από 406 ευρώ που ήταν η απαίτηση), ένας δεύτερος πολίτης θα λάβει 90 ευρώ για ένα ελαστικό που καταστράφηκε σε λακκούβα (διεκδίκησε 180 ευρώ για δυο λάστιχα).

Μια άλλη περίπτωση ζημιάς που εξετάστηκε ήταν η διεκδίκηση δημότισσας αποζημίωσης για ζημιά από πρόσκρουση σε κολονάκια. Το θέμα αφορούσε τρεις προσκρούσεις σε διαφορετικούς χρόνους και τα χρήματα που διεκδικούσε ήταν 900 ευρώ αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε.

Επίσης αποζημίωση 5690 ευρώ συν 1700 ευρώ τόκους διεκδικούν πολίτες από τον δήμο Βέροιας (διεκδίκησαν 10.000 ευρώ και δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό τα παραπάνω) διότι σε εργασίες ασφαλτόστρωσης εισήλθε άσφαλτος στον αγωγό αποχέτευσης, τον έφραξε και προκάλεσε ζημιά σε νοικοκυριά στην οδό Ανθέων. Η Οικονομική Επιτροπή ανέβαλλε το θέμα για να λάβει εμπεριστατωμένη εισήγηση ώστε να αποφασίσει.