ΔΕΥΑΒ: Υπογράφηκε η σύμβαση Τηλεελέγχου

Deya tile

Από την ΔΕΥΑ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό και απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών, η Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας, έχοντας ως στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, την ορθολογική διαχείρισή τους και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου, αποφάσισε και προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επέκταση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Διαχείρισης Διαρροών των Δικτύων Ύδρευσης και στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Β. , μεταξύ του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Νικολάου Μωϋσιάδη και του Διευθύνοντος συμβούλου της αναδόχου εταιρείας ΑΚΑΤΤ ΑΕ κ. Κωνσταντίνου Κατσιαβριά, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επέκταση Συστήματος Τηλελέγχου Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών Δικτύων Ύδρευσης Δημοτικών ενοτήτων ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΡΙΛΟΦΟΥ, ΚΩΣΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΦΥΤΕΙΑΣ, ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ & ΣΥΚΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης έγινε παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑ Βέροιας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013 (Άξονας προτεραιότητας 2 – «Προστασία & Διαχείριση υδατικών πόρων») και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Βέροιας, είναι δε συνολικού προϋπολογισμού 1.227.294,00 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Το σύστημα που θα εγκατασταθεί περιλαμβάνει 32 τοπικούς σταθμούς ελέγχου και ένα κεντρικό σταθμό ελέγχου και θα καλύψει τις Τοπικές κοινότητες Αγίας Μαρίνας, Αγίου Γεωργίου, Τριλόφου, Κωστοχωρίου, Φυτειάς, Πατρίδας, Μετοχίου, Βεργίνας, Παλατιτσίων και Συκιάς του Δήμου Βέροιας.

Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται :

Μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσω ορθολογικού προγραμματισμού της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και βελτίωσης των λειτουργικών παραμέτρων του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

Μείωση των δαπανών συντήρησης, προσωπικού, ενέργειας και μεταφορικών.

Συνεχής εποπτεία, άμεση επέμβαση και αποκατάσταση τυχόν βλαβών.

Λήψη στατιστικών στοιχείων με στόχο το βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο σχεδιασμό και προγραμματισμό.

Βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού και των παρερχομένων υπηρεσιών γενικότερα.

Ελαχιστοποίηση των αφανών διαρροών.

Αποτελεσματικότερος διοικητικός έλεγχος και οργάνωση.