Κριτική συμβούλων της μειοψηφίας για την εικόνα της Βέροιας και του δήμου

karapanagiotid

Κριτική για την εικόνα της Βέροιας αλλά και του δήμου συνολικότερα έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καραπαναγιωτίδης. «Η πόλη δείχνει άσχημη. Είστε ευχαριστημένοι από την εικόνα του δήμου και της πόλης; Βάλτε μια τάξη. Δεν σας αισθάνεται ο πολίτης δίπλα του» σημείωσε. «Τα φώτα αλλά ανάβουν την ημέρα και αλλού δεν ανάβουν τη νύκτα» σχολίασε ο κ. Μπέκης και σημείωσε ότι η κοπή σε δημοτικούς χώρους δεν έγινε σωστά. 

 beki

Κριτική άσκησε και η Σοφία Ελευθεριάδου. «Να μας δώσει ο δήμος κάποια ημερομηνία πότε θα γίνουν κάποια πράγματα όπως οι λακκούβες. Βγάζει ανακοινώσεις ο δήμος για τα χόρτα των ιδιωτικών οικοπέδων αλλά σε δημοτικούς χόρους τα χόρτα είναι μεγάλα».

"Πέντε χρόνια δεν μπορούν να βάλουν το συντριβάνι της πλατείας Ωρολογίου να δουλέψει, έχουν χαθεί πολλές θέσεις εργασίας, έχει γεμίσει η πόλη λακκούβες. Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας;" σχολίασε ο Ζήσης Πατσίκας.

"Με τα μέσα που έχουμε είμαστε σε ένα βαθμό ευχαριστημένοι. Για τα αδέσποτα για παράδειγμα, έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Πιστεύουμε ότι θα αποδόσει η δουλειά μας. Το ίδιο και για τις λακκούβες. Τώρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά ξεκίνησε να τρέχει μια εργολαβεία και σύντομα θα είμαστε ικανοποιημένοι. Το ίδιο λέω και για τα έργα. Οι υπηρεσίες μας δουλεύουν για να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ" απάντησε ο δήμαρχος. Για τις ερωτήσεις του κ. Πατσίκα, ο κ. Βοργιαζίδης απάντησε ότι θα πρέπει να σταματήσει να...Παπαγιανίζει.

"Το θέμα των φώτων δεν είναι θέμα του δήμου" απάντησε στον κ. Μπέκη ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης ενώ για έργα αποκατάστασης λακκουβών είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πέρασε από όλα τα χωριά και με το ελάχιστο προσωπικό γίνεται προσπάθεια. Στον κ. Μπέκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όταν είδε την κακή κοπή χόρτων έπρεπε να ενημερώσει τον αντιδήμαρχο. Για τα δημοτικά οικόπεδα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι όταν διαπιστώνεται πρόβλημα, ακολουθεί παρέμβαση του δήμου.

Άλλα θέματα

Αν θα προσλάβει ο δήμος γιατρό εργασίας για τους υπαλλήλους του δήμους ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μελιόπουλος.

Αν θα λειτουργήσει ο δήμος βιοαγρόκτημα για να καλύψει ανάγκες δημοτών ρώτησε ο σύμβουλος Θανάσης Αποστολόπουλος. "Έχει αποφασιστεί να γίνει στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ στο Μακροχώρι" απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

«Τα σχολεία το βράδυ είναι πολιορκημένα. Δεν μπορεί να μπει ούτε ο φύλακας ούτε ο διευθυντής» σχολίασε ο Γιώργος Ορφανίδης. «Νύχτα δεν μπορούμε να βάλουμε φύλακες. Τους επτά φύλακες που είχαμε τους βάλαμε τις απογευματινές ώρες. Και άλλους να πάρουμε, πάλι απόγευμα θα τους βάλουμε» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.

Για το θέμα της επισιτιστικής βοήθειας, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς είπε ότι έχουν ανακοινωθεί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και πρέπει να γίνει πρόσκληση από την Αντιπεριφέρεια από τις 1 Ιουλίου.

Στην ερώτηση του κ. Μελιόπουλου αν μειωθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Κορωνάς είπε ότι όλα όσο ακούγονται είναι διαρροές και τίποτα δεν είναι επίσημο. Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης όμως είπε σύμφωνα με τα όσα προβλέφθηκαν, αν δεν υπάρξει αλλαγή, σίγουρα θα υπάρξει μείωση των χρημάτων.