Χωματερές, σχολικοί φύλακες και τεχνικά έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Η αποκατάσταση των χωματερών, οι σχολικοί φύλακες και ζητήματα τεχνικών έργων ήταν μεταξύ των προ ημερησίας θεμάτων που απασχόλησαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ας δούμε ποια ήταν αυτά:

Η δημοπράτηση της αποκατάστασης θα γίνει στις 9/6 γνωστοποίησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. «Για τις χωματερές, υπάρχουν αποφάσεις που καταδικάζουν την χώρα μας και στην συνάντηση που κάναμε στο Υπουργείο ενημερωθήκαμε γι αυτό. Εμείς έχουμε δυο χωματερές, στο Μακροχώρι και στον Αλιάκμονα» είπε ο κ. Βοργιαζίδης κι εξέφρασε επιφυλάξεις για το έργο της αποκατάστασης στην Ημαθία.

«Γυρίζουν πίσω όσοι σχολικοί φύλακες είναι σε διαθεσιμότητα αλλά όχι αυτοί που μετατάχθηκαν χωρίς την θέλησή τους. Θα πρέπει να ερωτηθούν και αυτοί αν θέλουν να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους» σημείωσε ο Νίκος Μπέκης. «Καλό είναι να γυρίσουν στα σχολεία αλλά να μας δώσει και τους αντίστοιχους πόρους να τους πληρώσουμε» σχολίασε ο κ. Σοφιανίδης.

«Υπάρχει στην οδό Αγαμέμνονος, ένα πρόβλημα. Υπάρχουν ρωγμές και υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης» είπε ο Νίκος Μπέκης και συνέχισε: «Υπάρχει ένα ετοιμόρροπο διατηρητέο στην Ολγάνου. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τα χρήματα να το συντηρήσουν και κινδυνεύει να πέσει». «Το οικονομικό είναι πολύ υψηλό για να γίνει αποκατάσταση. Συζητήσαμε με την αρχαιολογία για γκρέμισμα των επικίνδυνων τμημάτων εφόσον έχουμε την μελέτη αποτύπωσης και την φωτογραφική αποτύπωση για το ακίνητο. Αν στο μέλλον βρεθούν χρήματα να γίνει αναπαλαίωση του ακινήτου» απάντησε ο κ. Σιδηρόπουλος

Αναφορά στα έργα του δήμου Βέροιας που η υλοποίησή του αντιμετώπισε προβλήματα και δεν υλοποιήθηκαν έκανε ο Ζήσης Πατσίκας. «Υπάρχει πρόβλημα με τα τεχνικά έργα του δήμου. Το Σέλι – Άνω Σέλι, το Κολυμβητήριο, η Γέφυρα Κούσιου, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τι έγινε, κανένα δεν προχωρά» σημείωσε.