Βοργιαζίδης: "Ψευδής και κακόβουλη η ανακοίνωση του κ. Παπαγιάννη για τις μελέτες"

vorgia new photo

Σκληρή απάντηση στον σύμβουλο της μειοψηφίας Γιάννη Παπαγιάννη για το θέμα που συντηρεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με μελέτες των πρώην καποδοιστριακών δήμων που δεν αξιοποιούνται, έδωσε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο κ. Βοργιαζίδης χαρακτήρισε ψευδείς τις αναφορές Παπαγιάννη σημειώνοντας τα εξής:

"Θα ήθελα να αναφερθώ στις ανακοινώσεις της οικογένειας Παπαγιάννη προς τον τύπο. Η σύζυγός του, κατά λανθασμένη ενημέρωση γράφει ότι απαίτησα να φύγει από το ψήφισμα η λέξη «αλησμόνητες» πατρίδες κάτι που δεν ισχύει. Υπάρχει ένα δημοσίευμα του κ. Παπαγιάννη το οποίο είναι ψευδές και κακόβουλο για νέες μελέτες που γίνονται ενώ υπάρχουν στα συρτάρια άλλες αναξιοποίητες. Αν έχει κάτι ο κ. Παπαγιάννης ας το πει, αλλιώς ας σταματήσει να ψεύδεται" είπε ο δήμαρχος.

papagiannis dim

«Υπάρχουν ώριμες μελέτες που παραδόθηκαν από τους πρώην δημάρχους Νεστορόπουλο, Τσιούντα, οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν ενώ γίνονται άλλες μελέτες. Ο κ. Βοργιαζίδης έμαθε να μην έχει αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, τώρα θα έχει» απάντησε ο κ. Παπαγιάννης. «Αντιπολίτευση θέλουμε, ψέματα δεν θέλουμε. Ας μας πει ο κ. Παπαγιάννης ποιες μελέτες εννοεί» σημείωσαν ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ακόμη ότι διάβασε και για ένα έργο του δήμου Βέροιας που απεντάχθηκε ύψους δυο εκατομμυρίων και ζήτησε ενημέρωση. Να θυμίσουμε ότι για το έργο αυτό είχε κάνει ενημέρωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτηση Παπαγιάννη, αλλά ο κ. Παπαγιάννης είχε φύγει από το συμβούλιο γι αυτό δεν άκουσε την απάντηση.

«Τσιούντας και Νεστορόπουλος ήταν μέλη του δημοτικού συμβουλίου και είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις ενστάσεις τους για τις μελέτες που κατέθεσαν αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. Ας μην ομιλούν τρίτοι εξ ονόματός τους» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

Απάντηση για τις μελέτες έδωσε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης. «Αναφορικά με τις μελέτες Καποδιστριακών δήμων θα ήθελα να πω ότι, άλλες εντάχθηκαν σε προγράμματα, άλλες λύθηκε η σύμβασή τους διότι παρουσιάστηκαν προβλήματα, άλλες είναι έτοιμες στο αρχείο μας και περιμένουμε να τρέξει πρόγραμμα για να τις εντάξουμε και άλλες ολοκληρώθηκαν από την τεχνική υπηρεσία και παραδόθηκαν στην ΔΕΥΑΒ για να προχωρήσουν» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης.