Logo

Αντιπροσωπεία του ΦΟΣΔΑ είδε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Στουτγάρδη - Συμμετείχε και ο Β. Παπαδόπουλος

Έρευνα για τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία έχει ξεκινήσει ο ΦΟΣΔΑ. Το τριήμερο 28-30 Απριλίου η εκτελεστική του επιτροπή πραγματοποίησε ταξίδι στην Στουτγάρδη και είδε από κοντά τον τρόπο που διαχειρίζεται η Γερμανική πόλη τα σκουπίδια της. Στην αποστολή συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος (φωτογραφία). Θα ακολουθήσουν άλλα δυο ταξίδια, σε Βιέννη και Φλωρεντία, για να σχηματιστεί άποψη και να προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Αυτό που είδε η εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΣΔΑ στην Στουτγάρδη ήταν ένα σύστημα διαλογής στην πηγή. Οι Γερμανοί συγκεντρώνουν τα απορρίμματα τους σε τρεις κάδους, έναν για χαρτί, έναν για οργανικά απορρίμματα και έναν για διάφορα. Υπάρχουν και σημεία μέσα στην πόλη όπου γίνεται συγκέντρωση γυαλιού. Το χαρτί και το γυαλί οδηγούνται στην ανακύκλωση. Τα οργανικά οδηγούνται σε κομποστοποίηση και από την πρώτη φάση που είναι η ζύμωση παράγεται βιοαέριο και από την δεύτερη φάση παράγονται εδαφοβελτιωτικά προϊόντα. Τα διάφορα απορρίμματα οδηγούνται στο εργοστάσιο για ενεργειακή αξιοποίηση και από αυτά παράγεται ενέργεια και ζεστό νερό.

"Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Στουτγάρδη και μας έκανε εντύπωση η οργάνωση των Γερμανών και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Οι Γερμανοί πρώτα εκπαίδευσαν τον κόσμο για διαλογή στην πηγή. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Πρέπει οργανωμένα σε επίπεδο Περιφέρειας να ξεκινήσουμε μια τέτοια καμπάνια" σχολίασε ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb