Στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκδικής και Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης

Ολοκληρώνει τις πρώτες περιοδείες του στους έξι νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, για τους οποίους έχει οριστεί αρμόδιος τομεάρχης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Αρμόδιος για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων και το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική ο κ. Χατζηδάκης, συναντάται με τα κομματικά στελέχη, αλλά και σταδιακά με τους φορείς, ώστε αφενός να κρατήσει σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό και να δει μια σειρά από στελέχη, που πιθανώς να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφετέρου να ετοιμάσει μια σειρά από προτάσεις και θέσεις, που θα χρησιμεύσουν στην κατάρτιση του περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ για την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και θα συμβάλουν στην κατάρτιση των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ ανά τομέα.

Ο κ. Χατζηδάκης, αρχίζει σήμερα το απόγευμα τις επισκέψεις του και τις συναντήσεις με τα μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) στους πρώτους δυο νομούς, την Ημαθία και την Πιερία. Στις 18.00' θα βρίσκεται στη Βέροια και στις 20.30' στην Κατερίνη.

Αύριο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται στον Πολύγυρο για τη συνάντηση – σύσκεψη με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, που έχει οριστεί για τις 10.00' το πρωί, ενώ στις 13.30' θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Περιφέρεια, προφανώς για να συζητήσουν τις θέσεις για το περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή των 13 θεματικών και χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπου ο κ. Χατζηδάκης θα πάρει αναλυτικά στοιχεία για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές της περιοχής.

Ο κ. Χατζηδάκης με την ιδιότητα του τομεάρχη της ΝΔ για την Κεντρική Μακεδονία έχει ήδη επισκεφτεί το νομό Πέλλας στις αρχές του προηγούμενου Φεβρουαρίου, όταν συμμετείχε σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Πέλλας στη Σκύδρα, αλλά και τους νομούς Κιλκίς και Σερρών στις αρχές του προηγούμενου μήνα, όπου συναντήθηκε με τα τοπικά κομματικά στελέχη (ΝΟΔΕ, ΔΗΜΤΟ). Αυτό το διήμερο ολοκληρώνει τις πρώτες επισκέψεις και στους άλλους τρεις νομούς ευθύνης του, ενώ θα έχει και ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τους έξι νομούς από τον κ. Τζιτζικώστα.

Συνεπώς, η κατάρτιση των τοπικών αναπτυξιακών προγραμματικών θέσεων της ΝΔ θα προκύψει από τη σύνθεση που καλείται να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Δουλειά όχι ιδιαίτερα εύκολη, αλλά που μάλλον επείγει, αφού επίκειται η σύσκεψη κορυφής της ΕΕ στις 28 Απριλίου και ο κ. Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, οπότε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να έχει έτοιμη τη δική του απάντηση, το δικό του αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και μάλιστα ανά περιφέρεια και ανά τομέα.