Logo

Δυναμική η Ημαθιώτικη παρουσίαση στο Σαββατιάτικο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ

Το δικό της αγωνιστικό παρόν στο Συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έδωσε για μια ακόμη φορά και η φτωχομεσαία αγροτιά, μαζί με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και είναι σταθερά αλληλέγγυες στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών στην Πλατεία Αριστοτέλους και τη πορεία με κατάληξη τη Δ.Ε.Θ. : “Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας”.

Οι αγροτο-κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και συμμετείχαν στη μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Από την Ημαθία έδωσαν το αγωνιστικό παρόν ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας και ο Αγρ. Σύλλογος “ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ” Νάουσας με τα δικά τους συνθήματα & αιτήματα διεκδίκησης, όπως : “Άμεση αποζημίωση από ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών”, “Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από το Εμπάργκο”, “Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού”, “Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα,”Εργατιά Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά”, κ.α.

Στη συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων, που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας. Συνοψίζοντας τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους φτωχούς αγρότες, υπογράμμισε πως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει το αγροτικό κίνημα είναι αυτός του συντονισμού και κοινού βηματισμού με το εργατικό κίνημα, της κοινής πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό. Η ασφυξία των αγροτών-κτηνοτρόφων από τα χαράτσια και τους φόρους, που έχουν επιβληθεί στα χωράφια και τα σπίτια τους, από το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, την μη κάλυψή τους από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις παραγωγές τους, κ.α, τους βγάζει δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στην πορεία, που ακολούθησε από την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης προς τον Λευκό Πύργο με κατάληξη στη Δ.Ε.Θ. , οι αγροτοκτηνοτρόφοι πορεύτηκαν με το πανό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων : “Με τη λαϊκή συμμαχία εργατών-αγροτών ανατρέπουμε την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων” και τα πανό των Αγροτικών Συλλόγων".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb