Καρατζιούλα: "Το Νοσοκομείο Βέροιας ανταποκρίθηκε στις ανάγκες του πολύνεκρου τροχαίου"

kalaitzidis orkomosia

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα έκανε την εξής δήλωση με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο. Συγκεκριμένα σημείωσε: "Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στο Νοσοκομείο της Βέροιας, για να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια στο δύσκολο έργο που είχαν να αντιμετωπίσουν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι δικοί μου συνάδελφοι.

Αυτό που οφείλω να δηλώσω είναι ότι, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακής μας μονάδα Υγείας, το υπάρχον, έδειξε "ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ" συνείδησης και καθήκοντος και ανταποκρίθηκε πλήρως στο δύσκολο έργο που είχε να αντιμετωπίσει. Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς και παροχής των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες, ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του δυστυχήματος.

Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της ψυχής μου να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Μπούρτσου, στους γιατρούς εν ενεργεία και συνταξιούχους, στους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς, σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Ημαθίας και του ΕΚΑΒ, για την μεγάλη, συνεχή και αγωνιώδη προσπάθεια, να σταθούν στο πλευρό των τραυματιών.

Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) που προσέτρεξαν να στηρίξουν τους συγγενείς των θυμάτων. Η επιστημοσύνη και το φιλότιμο τους, μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα ότι, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς και εφημερίες, όλοι τους θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, χωρίς ιδιοτέλεια και με μόνο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας".