Ανοιχτή επιστολή Κουτσογιάννη για την ΕΤΑ

Ανοιχτή επιστολή για το θέμα της ΕΤΑ έστειλε προς την παράταξη Κοινωνία Πολιτών ο Νίκος Κουτσογιάννης, Πρόεδρος ΕΤΑ ΑΕ και Δήμαρχος Νάουσας στην οποία αναφέρει: "Αγαπητοί φίλοι της Κοινωνίας Πολιτών, εν έτει 2015, με τα προβλήματα της κακοδιαχείρισης ετών συσσωρευμένα και την παγκόσμια ύφεση στο χειρότερο σημείο της, στις επιχειρήσεις, φυσικά και τις δημοτικές, τα πραγματικά στοιχεία είναι αυτά που αποτυπώνουν την εικόνα και μαρτυρούν την όποια προοπτική της. Στην περίπτωση της ΕΤΑ Α.Ε. τα στοιχεία αυτά είναι αμείλικτα και συνεχώς πιο απειλητικά, όσο κι αν –αγχωτικά- επιχειρείται από εσάς να ωραιοποιηθούν, για προφανείς λόγους.

Οι όποιες λύσεις πρέπει δίνονται με ρεαλιστική προσέγγιση και βατό σχεδιασμό κι όχι με αλαλαγμούς και επί χάρτου ευφάνταστες τοπικές ασκήσεις παροχολογίας τύπου ‘πρόγραμμα Θεσσαλονίκης’.

Βασική μας φιλοσοφία στη διοίκηση της ΕΤΑ Α.Ε. είναι η ανάπτυξη της επιχείρησης επάνω σε ρεαλιστικές βάσεις. Κι αυτό θα γίνει επί των ημερών μας, επειδή εμείς δεν πιστεύουμε και δεν εμπορευόμαστε αναλήθειες, χτυπώντας τις πλάτες των εργαζομένων και των πολιτών του Δήμου. Με τους εργαζόμενους είμαστε σε συνεχή ενημέρωση.

Γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά το συμφέρον της επιχείρησης και τον μοναδικό τρόπο που η ΕΤΑ Α.Ε. μπορεί να σταθεί όρθια και να εξασφαλίσει χρήματα και θέσεις εργασίας για τον Δήμο.

Ξέρετε πολύ καλά τι ακριβώς χρειάζεται η επιχείρηση για να παραμείνει ζωντανή και να προσφέρει οφέλη στο Δήμο. Αλλαγή θεσμικού πλαισίου, ρευστότητα για ανακαινίσεις, εξειδικευμένη και δικτυωμένη διοίκηση και μακροχρόνιο δανεισμό για αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών της. Σε πολλά από αυτά μπορείτε να συνδράμετε ουσιαστικά. Περάστε λοιπόν σε πράξεις γιατί κάθε μέρα που περνάει μόνο ζημίες φέρνει.

Κλείνοντας ρωτώ: οι δυνάμεις που, προς τιμήν σας, κινητοποιείτε ως Κοινωνία Πολιτών για τη σωτηρία της ΕΤΑ προέρχονται από τον δημόσιο ή από τον ιδιωτικό τομέα;".