Βεσυρόπουλος: "Χρειαζόμαστε ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ημαθία’’

vesi naousa

Σε συγκέντρωση εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, εμπόρων και επαγγελματιών της Νάουσας, μίλησε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Βεσυρόπουλος θέλησε να περάσει ένα θετικό μήνυμα επισημαίνοντας ότι «την εμπιστοσύνη του πολίτη δεν την κερδίζεις με υποσχέσεις που συνιστούν ακάλυπτες επιταγές. Δεν την κερδίζεις με το λαϊκισμό, με το να χαϊδεύεις αυτιά. Την κερδίζεις με σύγχρονες και ρεαλιστικές προτάσεις, που δίνουν αληθινή ελπίδα. Αυτό το θετικό μήνυμα θέλω να περάσω» τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, τόνισε: «Το προηγούμενο διάστημα κάθε αλλαγή ή μεταρρύθμιση φαινόταν να γίνεται κάτω από την πίεση ή εντολή της τρόικας. Να το πρώτο που πρέπει να αλλάξει. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας. Με την υλοποίηση συγκεκριμένων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα έχουμε σχεδιάσει και θα έχουμε αποφασίσει εμείς οι ίδιοι».

Ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κυβερνητική πολιτική, που θα ασκήσει η Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα, όπως:

- Η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Να πάμε σταδιακά σε ένα συντελεστή 15%, και με φορολογικά κίνητρα για επανεπένδυση κερδών.

- Η μείωση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, από το 42% στο 33%.

- Η στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, με τη μείωση του ασφαλιστικού και μη μισθολογικού κόστους.

- Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλίμακας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης.

vesi naousa2

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος μίλησε και για την ανάγκη ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ημαθία χαρακτηρίζοντας το νέο ΕΣΠΑ ως μια μεγάλη ευκαιρία για την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, αφού θα υπάρχουν 22 δις ευρώ διαθέσιμα την επόμενη εξαετία. Πόροι που πρέπει να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η κεφαλαιακή επάρκεια του οποίου πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Βεσυρόπουλος κατέληξε, λέγοντας: «Εγώ σας υπόσχομαι μόνο αλήθεια και σκληρή δουλειά, με αυτά τα στοιχεία προχώρησα τους 30 μήνες που ήμουν Βουλευτής. Έτσι θα συνεχίσω και στο μέλλον. Όλα όσα σας είπα αποτελούν πολιτικές προτάσεις που ενσωματώνονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελούν δικές μου διεκδικήσεις για την επόμενη μέρα. Για την Ημαθία, για κάθε πολίτη. Σας ζητώ μια δυνατή εντολή. Για να προχωρήσουμε μπροστά. Με αλήθεια και έργο. Για την Ελλάδα , για την Ημαθία, για τον πολίτη».