Δήμος Νάουσας: Συνεχίζεται το πρόγραμμα ψηφιοποίησης αποφάσεων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ψηφιοποίησης αποφάσεων και εγγράφων του Δήμου Νάουσας, στο πλαίσιο της πράξης "Δημιουργία δημόσιου ηλεκτρονικού περιεχομένου με ενεργοποίηση της ρήτρας ευελιξίας μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας". Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης) με τη συμμετοχή Δήμων απ' όλη τη χώρα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, στο Δήμο Νάουσας το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 1-3-2014 και μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί και επεξεργαστεί ηλεκτρονικά, περίπου 12.500 έγγραφα, που αφορούν: αποφάσεις συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές), οικοδομικές άδειες, άδειες καταστημάτων κ.ά.

Σκοπός του έργου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, είναι με την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική τεκμηρίωση του περιεχόμενου, τα δεδομένα να είναι στη διάθεση των πολιτών, των επιχειρήσεων και των Δημοσίων φορέων-οργανισμών. Επίσης, τα πακέτα δεδομένων που ψηφιοποιούνται περιέχουν ομοειδή στοιχεία, κοινά για όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να υποστηρίζονται από μία κεντρική εφαρμογή-βάση δεδομένων.

Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης απασχολεί 9 άτομα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο.