Logo

Νάουσα: Χρηματοδότηση 300 χιλιάδων ευρώ για ανάπλαση της Μ. Αλεξάνδρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου με απόφαση του και μετά από ενδελεχή έλεγχο της μελέτης που υπέβαλε ο Δήμος Νάουσας ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου "Αναπλάσεις οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου" με το ποσό των 300.000€.

Σε ανάρτησή του στο Fb ο δήμαρχος Νάουσας αναφέρει: "Μετά από αυτή την εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο με συνολικό προϋπολογισμό 940.000€ αποτελεί μια εμβληματική παρέμβαση στον βασικό άξονα ψυχαγωγίας και διασκέδασης εντός του αστικού ιστού.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η αισθητική και λειτουργική της οδού, η βελτίωση των υποδομών και ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπονται η υπογειοποίηση του δικτύου μεταφορας ηλεκτρικής ενέργειας, η δημιουργία δικτύου ομβρίων υδάτων, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης του πάρκου για τη βέλτιστη διαχείριση της κυκλοφορίας, η ανάκατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, η τοποθέτηση συγχρονου φωτισμού τύπου LED, η δημιουργία δικτύου για την ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, νέος αστικός εξοπλισμός, κοκ.

Το εν λόγω έργο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το έργο ανάπλασης του πάρκου, η μελέτη του οποίου θα προκηρυχθεί στο προσεχές διάστημα και με την κατασκευή νέας γέφυρας στην Αράπιτσα επί της οδού Νοσοκομείου, οπού αρχες Οκτωβρίου θα έχουμε ανάδοχο. Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία για τον τόπο και τους ανθρώπους του".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb