Νάουσα: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων

Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση του Δήμου Νάουσας για την αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 110.000 ευρώ και προβλέπει την προμήθεια 2 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, 20 ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και δυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις του εγκεκριμένου στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Δήμου Νάουσας, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επίσης την ανάπλαση του πάρκου, την πεζοδρόμηση της πλατείας Καρατάσου, πεζοδρομήσεις οδών κ.ά.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και αυτοκίνητα έχουν ως στόχο τη γνωριμία του πολίτη με αυτά τα μέσα κίνησης και την ανάπτυξη συνείδησης βιώσιμων μεταφορών, ώστε στο μέλλον να γενικευτεί η χρήση τους. Θα είναι για κοινόχρηστη χρήση από δημότες ή επισκέπτες και θα μισθώνονται μέσω ειδικών εφαρμογών κινητών (για τα ποδήλατα) ή μέσω Κάρτας Δημότη (για τα αυτοκίνητα). Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση 2 δημοτικών σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για 2 έως 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα η κάθε μία για την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών. Όλα τα οχήματα θα φέρουν σύστημα GPS και θα παρακολουθούνται από το Σύστημα Τηλεματικής Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων.